Kilpareiteiltä oli luontaista siirtyä suoraan selostamaan. Kiinnostus selostamiseen lähti hänen isänsä Peterin kautta. Peter selosti Eurosportilla pyöräilyä ja juuri lopettaneena ammattipyöräilijänä laji oli tuoreessa muistissa.
Ensimmäisen hiihtolähetyksensä Christian selosti vuonna 2009. Häntä harmittaa, että Virpi Sarasvuo kerkesi juuri lopettamaan uransa ennen kuin hän pääsi selostamaan, koska olisi ollut hienoa päästä selostamaan ystävänsä hiihtoja. Selostajana Christian kuvailee itseään rauhalliseksi ja asiantuntevaksi. Pyöräilyselostuksissa, jotka hän selostaa isänsä kanssa, on selkeä roolijako vaikka perinteistä selostaja-asiantuntija -jakoa ei tietoisesti olekaan haettu:
”Isä on tietysti kulinarismi- ja maantiede-ekspertti ja itse pyrin kertomaan yksityiskohtia itse kisasta,” Christian toteaa.
Uutiset
Dplay on uusi urheilun koti – palveluun mukaan mm. C Moren urheilukanavat ja Telian Liigapassi!
02/09/2020 AT 09:59
Lähetyksiin valmistautuminen vaatii käytännössä työtä joka päivä. Kesällä, vaikkei olekaan hiihtokausi, Christian seuraa kokoajan mitä hiihtopiireissä tapahtuu kontaktiensa avulla. Pyöräilyn puolella seurataan kaikkien kilpailuiden tuloksia. Vanhojen selostusten tapahtumat ja tunteet jäävat Christianille aika hyvin mieleen, toki joskus joitain yksityiskohtia täytyy tarkistaa vielä kesken lähetyksen.
”Selostaminen on periaatteessa sellaista, että loppukauden selostuksissa tuodaan kaikki mitä kauden aikana on eletty,” Christian valaisee.
Hyviä muistoja on kertynyt 12 selostusvuoden aikana paljon. Jotkin tilanteet muuttuvat erilaisiksi, kun urheilijaan on tunneside. Yhdeksi hyväksi muistoksi Christian nimesi ystävänsä Magnus Backstedtin Paris Roubaixin voiton. Christian tuntee hyvin myös Krista Pärmäkosken (ent. Lähteenmäki) ja hänen valmentajansa, mikä tuo erilaista fiilistä selostamiseen.

Anniina Remes
Uutiset
Helpotusta sporttiväelle: Dplayssa kootusti kymmeniä tunteja maailman parasta urheilua!
16/04/2020 AT 12:50
Uutiset
Eurosport on muutakin kuin TV-urheilua!
09/04/2020 AT 08:14