Yhtenä mukavana muistona omalta aktiiviuralta jäi, että hän oli aikanaan ensimmäinen jääurheilija, joka astui Helsingin jäähallin jäälle.

Sirkka aloitti selostamisen Eurosportilla 1990-luvulla yhdessä Seppo Kannaksen kanssa. Lähetykset tehtiin aluksi Tukholmasta. Eurosportille Sirkka päätyi nykyään Ylellä selostavan Anuliisa Uotilan siirtyessä muihin tehtäviin.
”Päätin ottaa haasteen vastaan ja ajattelin, että kerran se kirpaisee. Jos menee pieleen, niin menköön.”
Selostuksista on hyötyä myös valmentajan työtä ajatellen. Selostajana Sirkka pääsee seuraamaan arvokisoja ja suuria tapahtumia. Valmistautuminen vie paljon aikaa. Sirkka valmistautuu lähetykseen henkisesti viikkoja, koska koska taitoluistelussa usein lähetyksien välillä saattaa olla pitkäkin aika.
Uutiset
Dplay on uusi urheilun koti – palveluun mukaan mm. C Moren urheilukanavat ja Telian Liigapassi!
02/09/2020 AT 09:59
Laji on monien vuosien aikana tullut tutuksi Sirkalle. Hän kuvailee itseään asiantuntevaksi ja positiiviseksi selostajaksi. Myös spontaanisuus on osa Sirkan tapaa selostaa. Hän muistaa laulaneensa ja lausuneensa runoja lähetyksissä.
”Toki spontaanisuus on helpompaa, kun on ammattiselostaja vieressä. Yksin selostaessani olen tarkka, kuinka paljon puhun.”
Sirkka selosti Helsingin euroopanmestaruuskilpailuja 2009 paikan päällä yhdessä Peter Selinin kanssa. Oli vuorossa loppunäytös. Lähetyksen alku kuitenkin venyi Australian avointen finaalin takia. Näytös loppui, eikä tennislähetys ollut vieläkään loppunut. Jääkone oli jo jäällä, kun Sirkalle ja Peterille tuli tieto, että lähetys alkaa nyt. Heille ei ollut tarjolla lainkaan kuvaa vain tapahtumasta nauhoitettu ääniraita, joten oli pakko selostaa pelkän musiikin perusteella ja muistella mitä jäällä oli aikaisemmin tapahtunut.
”Me selvittiin siitä tosi hyvin. Täytyy sanoa, että se oli ihan äärimmäisen hauska kokemus.”

Anniina Remes
Uutiset
Helpotusta sporttiväelle: Dplayssa kootusti kymmeniä tunteja maailman parasta urheilua!
16/04/2020 AT 12:50
Uutiset
Eurosport on muutakin kuin TV-urheilua!
09/04/2020 AT 08:14