Alppihiihdon kauden avausosakilpailut lasketaan Söldenissä 25.-26. lokakuuta. Eurosportin alppihiihtoselostaja Jukka Pelkonen jännittää jo tulevaa talvea.
“Tässä vaiheessa kun kausi alkaa, niin odottaa oikein innolla, että pääsee taas selostamaan kisoja. Odotan erityisesti tulevia maailmanmestaruuskisoja.”
Jukan selostusura alkoi jo 70-luvulla, kun hän pääsi Yleisradion radiotoimitukseen avustajaksi selostamaan sekä juontamaan urheiluohjelmia. Eurosportilla hän on selostanut siitä lähtien, kun alppihiihto tuli näkyvästi ohjelmistoon.
Uutiset
Dplay on uusi urheilun koti – palveluun mukaan mm. C Moren urheilukanavat ja Telian Liigapassi!
02/09/2020 AT 09:59
Jukka valmistautuu selostuksiinsa huolellisesti. Hän käy edellisenä päivänä tulevan lähetyksen tapahtumia läpi. Hän on seurannut alppihiihtoa kauan, joten vuosien varrella tietoa on jäänyt paljon mieleen. Jukalla on myös paljon kirjoja ja vihkoja alppihiihdosta, jotka olivat tärkeitä silloin, kun internet ei vielä ollut käytössä.
Selostusuralta Jukalla löytyy monenlaisia muistoja. Alppihiihtoon liittyen ehkä erikoisin selostus sijoittuu Åren maailmanmestaruuskilpailuihin. Naisten suurpujottelu oli alkamassa ja laitteet olivat rikki, joten kilpailua ei pystynyt selostamaan paikan päältä. Selostajille ilmoitettiin, että heidän pitäisi tehdä muistiinpanoja kilpailusta. Kun Jukka alkoi selostaa kisaa jälkilähetyksenä, selostajille ei tullut lainkaan kuvaa.
”Tukholmasta ilmoitettiin aina, kun kilpailija lähti.”
Tilanteessa mentiin täysin omien muistiinpanojen varassa. Yhden kilpailijan kohdalla kävi niin, että tuli ilmoitus, että hän lähti ja Jukka alkoi selostaa hänen laskuaan. Viiden sekunnin päästä tuli tieto, ettei kilpailija ollutkaan lähtenyt.
”Se oli kyllä hölmö tilanne. Lähetyksen jälkeen vanhin poikani soitti minulle ja kysyi olenko kunnossa.”
Uutiset
Helpotusta sporttiväelle: Dplayssa kootusti kymmeniä tunteja maailman parasta urheilua!
16/04/2020 AT 12:50
Uutiset
Eurosport on muutakin kuin TV-urheilua!
09/04/2020 AT 08:14