AFP

Tammikuu on täynnä tennistä!

Tammikuu on täynnä tennistä!

The 02/01/2017 at 12:17Päivitetty The 02/01/2017 at 13:15

Vuosi 2017 alkaa ennennäkemättömällä tenniskattauksella Eurosportin kanavilla.

Tennistä on tarjolla Eurosportin kanavilla enemmän kuin koskaan yhden kuukauden aikana. Australian avoimiin 16.-29.1. huipentuva tenniksentäyteinen tammikuu käynnistyi heti 1.1. Brisbanen ATP-turnauksella ja Hopman Cupilla. Dohan ATP-turnaus pelataan 2.-7.1. Tammikuun toisella viikolla ohjelmassa on Sydneyn ATP-turnaus.

Maajoukkuein 1.-7.1. pelattavassa Hopman Cupissa paluun tenniksen pariin tekee myös Roger Federer, joka edellisen kerran pelasi Wimbledonin välierässä heinäkuussa 2016.

- Sveitsiläinen ei ole pelannut kuukausiin, joten hänen paluunsa kiinnostaa varmasti koko tennismaailmaa, alustaa alkavaa tenniskautta Eurosportin tennisselostaja Arne Six.

Hopman Cupissa mukana ovat Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Sveitsi, Australia, Tsekki, Espanja ja Yhdysvallat. Joukkueissa on yksi naispelaaja ja yksi miespelaaja.

Tammikuussa Eurosportin tv-kanavilla näkyy siis yhteensä viisi eri tennisturnausta. Tuntimääräisesti Eurosport 1:llä ja Eurosport 2:lla karvapallon pieksentää on luvassa yli 300 tuntia. Eurosport Playerin tarjonta on vielä huikeampi, kun mm. jokainen Australian avointen televisioitu ottelu näkyy palvelussa suorana.

- Avausviikolla E1:llä ja E2:llä nähdään yhteensä kolme kovan luokan tennistapahtumaa ja maailman top-10 pelaajista kahdeksan on tulessa. Brisbanessa mukana ovat Milos Raonic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Dominic Thiem ja Rafael Nadal, joten kyseessä on kevyesti yksi kauden kovimmista ATP250-turnauksista. Samaan aikaan pelattavassa Dohan kisassa ovat vuorostaan mukana Andy Murray ja Novak Djokovic, joten on hyvin mahdollista että heti kauden alkuun saadaan hyvin odotettu finaali maailman ykkösen ja kakkosen välillä, Six hehkuttaa tennisfanin unelmakuukautta.

Brisbanen ATP-turnauksessa ja Australian avoimissa mukana on myös Suomen Henri Kontinen, joka kuuluu miesten nelinpelin voittajasuosikkeihin parinsa John Peersin kanssa.

Tammikuun tennisturnaukset Eurosportin kanavilla:
ATP Brisbane 1.-8.1., Eurosport 1 ja Eurosport 2
Hopman Cup 1.-7.1., Eurosport 2
ATP Doha 2.-7.1., Eurosport 1 ja Eurosport 2
ATP Sydney 8.-14.1., Eurosport 1 ja Eurosport 2
Australian avoimet 16.-29.1. (karsinnat 11.-14.1.), Eurosport 1 ja Eurosport 2