- Kontisen ja Peersin syöttötyöskentely on ollut viime aikoina käytännössä virheetöntä, lokakuusta lähtien he ovat olleet täynnä itseluottamusta. Toisaalta Bryaneidenkin syöttö on kulkenut, joten on hyvin mahdollista, että edessä on tiukat ja jännittävät tie-breakit, Six alustaa.
- Kontinen ja Peers ovat pelanneet yhdessä vuoden ja heidän yhteispelinsä on parantunut selvästi alkuajoista. Se on taannut pelitason säilymisen tasaisen korkeana, alkuvaiheessa pelintaso heitteli enemmän, Seiro pohtii.
Seiro ja Six eivät lähde arvailemaan ottelun lopputulosta. Peersin ja varsinkin Kontisen nousu maailman ehdottomalle nelinpelihuipulle ei yllätä kaksikkoa:
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
- Kontinen nousee turnauksen jälkeen joka tapauksessa maailmanlistan sijalle viisi ja jos finaalista tulee voitto niin seuraavien kuukausien aikana on täysin mahdollista, että hän nousee maailman ykköseksi, Six arvioi.
- Viimeisten kuukausien perusteella näyttää siltä, että Kontinen ja Peers ovat nousemassa ATP-listalla ykköspariksi. Olisi tilanteeseen sopivaa, että he kaataisivat Bryanin veljekset finaalissa, Seiro komppaa virkaveljeään.
Kontinen ja Peers ovat nyt ensimmäistä kertaa parina nelinpelin loppuottelussa Grand Slam -tasolla. Peers on aiemmin ollut finaalissa vuonna 2015 Wimbledonissa ja US Openissa.

Lauantaina vastaan asettuvat 38-vuotiaat Bryanin kaksoset ovat nelinpelin kaikkien aikojen pari. Tuleva loppuottelu on kaksikolle jo 30. Grand Slam -turnauksessa.

Australian avoimet
Miesten nelinpelin loppuottelu
Henri Kontinen/John Peers vs. Bob Bryan/Mike Bryan
La 28.1. 12.45, Eurosport 1
Selostus: Arno Seiro ja Arne Six
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35