Dplayn ja Eurosportin esittämä vuoden viimeinen tenniksen Grand Slam -turnaus tarjoaa suomalaisille aikamoista ja harvinaista herkkua. Emil Ruusuvuori pääsee turnauksen kaksinpeliin ranking-sijoituksensa perusteella – aivan kuten Henri Kontinen nelinpelissä. Kontinen jätti elokuun US Openin väliin, joten Ranskan avoimista tulee ensimmäinen Grand Slam -turnaus vuoden 2015 US Openin jälkeen, jossa nähdään kaksi suomalaispelaajaa. Viisi vuotta sitten US Openiin osallistui Kontisen ohella nyt Eurosportin tennisasiantuntijana toimiva Jarkko Nieminen.
Ruusuvuori eteni US Openissa mukavasti toiselle kierrokselle saakka. Ruusuvuoren valmentaja Federico Riccin mukaan oli äärimmäisen hienoa, että Ruusuvuori kykeni voittamaan avauskierroksen ottelun, joka venyi viiteen erään. Kyseessä oli Ruusuvuoren uran vasta toinen paras viidestä -ottelu.
- Saatiin apina pois selästä, Ricci kertoo.
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
Pärjääminen Ranskan avoimissa ei jää ainakaan valmistautumisesta kiinni. Ranskan avoimet pelataan massakentällä, joka on hidas ja raskas alusta – etenkin nyt, kun luvassa ei näytä olevan hellettä, joka nopeuttaisi alustaa. Ricci kertoo, että he ovat palkanneet Novak Djokovicin fysiikkavalmentajan preppaamaan suomalaista turnausrupeaman alla.
- Tekemisen laatu on parantunut. Se on samalla antanut motivaatiolle ylimääräisen lisäbuustin, Ricci sanoo.
Ranskan avointen alla Ruusuvuori jätti Rooman turnauksen väliin pienten vaivojen vuoksi. Ricci kertoo, että hänen suojattinsa on nyt sataprosenttisessa kunnossa.
Eurosportin tennisasiantuntija Jarkko Nieminen huomauttaa, että Ruusuvuoren peli on monipuolistunut ja että menestysmahdollisuudet ovat näin olemassa riippumatta alustasta.
Huippupelistä huolimatta matka turnauksessa voi kuitenkin tyssätä lyhyeen.
- Fakta on, että siellä on niin iso kaavio, että arpaonnellakin on merkitystä, Nieminen sanoo.
Turnauksen kaaviossa on 128 pelaajaa. On hyvin mahdollista, että Ruusuvuori kohtaa sijoitetun pelaajan jo ensimmäisellä kierroksella. Toisaalta kaikilla sijoitetuillakaan pelaajilla ei välttämättä ole juuri massakenttäpelejä takana, sillä massalla on pelattu tänä vuonna vain parin viikon ajan.
- Ei tässä ole oikein ehditty askelmerkkejä kunnolla antaa, Nieminen toteaa.
Miesten kaksinpelissä on kaksi voittajasuosikkia: Novak Djokovic ja Ranskan avoimet hurjat 12 kertaa voittanut Rafael Nadal. US Openin väliin jättänyt Nadal kuitenkin hävisi viime viikolla Roomassa massalla Argentiinan Diego Schwartzmanille erin 0–2. Nieminen uskoo, että kunhan Nadal saa alkukierroksilla pelin uomiinsa, niin häntä on äärimmäisen vaikeaa kellistää, kun pelataan paras viidestä -pelimuodossa.
Suurimmat mahdollisuudet tähän on Djokovicilla.
- Onhan se Djokovicin meno hurjaa, kun ei ole hävinnyt tänä vuonna yhtään ottelua pelaamalla. On se aika iso vuori kaadettavaksi jopa Nadalille, Nieminen sanoo.
Miesten nelinpelin osalta Kontisen ja hänen parinsa Jan-Lennard Struffin mahdollisuudet riippuvat Niemisen mukaan siitä, miten hyvin kaksikko pääsee kiinni peliin ensimmäisissä matseissa. Kontinen on pelannut koronatauon jälkeen vain kaksi ATP-tason ottelua.
Naisten kaksinpelissä pakka on totutusti paljon avoimempi kuin miehissä. Naisista turnauksen jättävät väliin muun muassa ranking-ykkönen Ashleigh Barty sekä ranking-kolmonen, US Openin voittanut Naomi Osaka. Miehissä nimekkäin poisjääjä on polvileikkauksesta toipuva Roger Federer.
Ranskan avoimet
27.10.–11.10.
Dplay, Eurosport 1 & 2 sekä Eurosport Player.
Kaikki Ruusuvuoren ja Kontisen pelit Eurosport Playerissa.
Selostus: Arno Seiro ja Arne Six. Asiantuntija: Jarkko Nieminen.
Dplayn ja Eurosportin tennistarjonta Ranskan avointen jälkeen:
ATP500, Pietari 12.–18.10.
ATP500, Wien 26.10.–1.11.
ATP1000, Pariisi 2.–8.11.
ATP Finals, Lontoo 15.–22.11.
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35