Turnaukseen lähdetään enemmän kuin mielenkiintoisista asetelmista. Massakenttien kuningas, Rafael Nadal, on ollut vaikeuksissa kuntonsa kanssa. Tämä antaa loistavan mahdollisuuden Novak Djokovicille tai Andy Murraylle napata ensimmäinen mestaruus Roland Garrosin massakentillä.
Nämä kaksi herraa lähtevät ennakkosuosikkeina turnaukseen, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä että he olisivat edes varmoja finalisteja. 33-vuotias Roger Federer halajaa varmasti vielä toista Ranskan avointen voittoaan. Voittajataistelusta ei tietenkään voi laskea pois Rafael Nadaliakaan, mutta tilanne on tänä vuonna huomattavasti aiempaa hankalampi. Massakausi ei ole sujunut takavuosien veroisesti. Hänen parhaat tulokset tulivat Monte Carlon ja Madridin turnauksissa, joissa hän eteni semifinaaliin ja finaaliin. Molemmissa tuli selvät tappiot juuri Djokoviciltä ja Murraylta. Miehen kroppakaan ei liene parhaassa kunnossa. Tällä hetkellä Nadalin voitto ei näytä todennäköiseltä, vaikka hän massakenttien kuningas onkin.
Naisten puolella ehdoton voittajasuosikki on tietenkin Serena Williams. Williams on kolmen Grand Slam –voiton päässä Steffi Graffin kivenkovasta 22 voiton ennätyksestä. Ranskan avointen voitto olisi naisen uran kolmas. Maria Sharapova on varmasti asiasta eri mieltä siinä missä Simona Halep ja Petra Kvitovakin.
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
Suomalaisista turnaukseen osallistuu tuttuun tapaan Jarkko Nieminen ja nelinpeliin Henri Kontinen partnerinsa Marin Draganjan kanssa.
Tarjonta
Eurosport ja Eurosport 2 lähettävät suoria lähetyksiä koko kilpailun ajan. Eurosportin kansainväliseltä nettisivulta voi seurata turnausta videoiden, livetuloksien, analyysien ja asiantuntijoidemme kommenttien muodossa. Lisäksi sosiaaliset mediat ovat tapahtumissa mukana.
Makasiiniohjelma Game, Set and Mats lähetetään suorana Roland Garrosin stadionilta joka päivänä klo. 22:00. Ohjelma sisältää katsauksen päivän tapahtumiin sekä tuleviin otteluihin. Juontajat Mats Wilander ja Barbara Schett toivottavat tervetulleiksi turnauksen tähtiä, jotka tulevat kertomaan oman näkemyksensä päivän tapahtumista; Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Roger Federer, Serena Williams, Maria Sharapova.
Toinen makasiiniohjelmamme The Coach sisältää Patrick Mouratogloun kolmen minuutin virtuaaliset valmennusohjeet pelaajille ennen otteluita.
Eurosport Player tuo Ranskan avoimet kotiisi ennenäkemättömällä tavalla. Palvelun avulla voi seurata jopa 15 kenttää suorana! Lähetystä voi myös kelata taaksepäin tarvittaessa jopa kolme tuntia!
Asiantuntijat
Eurosportin asiantuntijana jatkaa tuttuun tapaan Mats Wilander ja Barbara Schett. Uutena asiantuntijana nähdään tennislegenda Chris Evert! Turnauksen selostavat suomeksi Henry Järvinen, Arne Six ja Arno Seiro.
Arvonta
Ranskan avointen kaavioiden arvonta suorana perjantaina Eurosportilla 22.5. klo 12.30 ja sen selostaa Arne Six.
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35