Tenniksen Davis Cupin mestaruus ratkaistaan tänä viikonloppuna. Jo nyt on varmaa, että miesten maailman paras tennismaa vaihtuu, sillä viime vuoden Davis Cupin voittaja Kroatia jäi finaaliturnauksessa alkulohkoon – kuten myös sen viimevuoinen finaalivastustaja Ranska.

Davis Cupin finaaleissa oli mukana 18 maata. Turnauksen alkulohkot saatiin paketoitua torstaina, jolloin pelattiin myös ensimmäinen puolivälieräkamppailu. Siinä Kanada kukisti Australian ja eteni välieriin.

Tennis
Ranskan avoimissa hulppea suomalaisedustus – Dplay ja Eurosporport näyttävät turnauksen suorana!
24/09/2020 AT 13:08

Muut puolivärieräparit ovat Serbia–Venäjä, Argentiina–Espanja ja Iso-Britannia–Saksa. Puolivälieristä löytyy kiinnostava suomalaiskulma, sillä Saksan joukkueessa on mukana nelinpelitähti Henri Kontisen uusi pari Jan-Lennard Struff. Finaaleissa Struff on toistaiseksi pelannut kaksi kaksinpeliottelua. Hän hävisi Chilen Cristian Garinille erin 2–1, mutta voitti Argentiinan Diego Schwartzmanin suoraan 2–0.

Maailman ehdottomista tenniksen supertähdistä puolivälierissä esiintyy ATP-rankingin ykkönen, Espanjan Rafael Nadal sekä kakkonen, Serbian Novak Djokovic. Maailmanlistalla viidentenä majaileva Venäjän Daniil Medveded on sen sijaan jättänyt finaaliturnauksen väliin väsymykseen vedoten.

Puolivälierät jatkuvat tänään perjantaina kello 11.30. Davis Cupin voittaja on selvillä sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Davis Cup järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1900. Eniten voittoja on Yhdysvalloilla, yhteensä yhdeksän. Toiseksi eniten voittoja eli 7 on rakkaalla länsinaapurillamme Ruotsilla.

Davis Cupin loppuviikon ohjelma:

Puolivärierät pe 22.11. klo 11.30: Serbia–Venäjä, Eurosport 2.
Puolivälierät pe 22.11. klo 18.30: Argentiina– Espanja ja Iso-Britannia–Saksa, Eurosport 2.
Välierät la 23.11. klo 11.30: Eurosport Player ja klo 19: Eurosport 2.
Finaali su 24.11. klo 17: Eurosport 1.
Eurosport 1- ja 2 -kanavien lähetykset selostaa vuoden tennistoimittajana palkittu Arne Six.

Eurosportin uunituore sopimus kattaa Davis Cupin finaalin vuosina 2019 ja 2020. Suomen lisäksi Eurosport näyttää tapahtuman Iso-Britanniassa, Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Islannissa.

Tennis
Emil Ruusuvuori kohtaa torstaina norjalaisen ystävänsä US Openissa - Mats Wilander uskoo Ruudiin
03/09/2020 AT 07:21
Tennis
Emil Ruusuvuori debytoi Grand Slam -turnauksessa – Dplay ja Eurosport esittävät US Openin
25/08/2020 AT 07:05