Tenniksen Grand Slam -turnaukset jatkuvat maanantaina 31.8., jolloin New Yorkissa pelattava US Open käynnistyy. Dplayn ja Eurosportin esittämä turnaus on ensimmäinen Grand Slam -turnaus koronatauon jälkeen.

Vuoden 2020 US Open tulee olemaan suomalaisittain historiallinen tapahtuma. Hyvin todennäköisesti jo ensi viikolla maailmanrankingissa sadan parhaan pelaajan joukkoon nousevasta Emil Ruusuvuoresta tulee ensimmäinen suomalainen Grand Slam -turnaukseen osallistuva pelaaja Jarkko Niemisen jälkeen – Nieminen pelasi Grand Slam -turnauksessa viimeisen kerran vuonna 2015. Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella maailmanlistalla sijalla 61 olevan Aljaz Bedenen (linkki Tennisliiton juttuun Ruusuvuoren Grand Slam -debyytista).

Tennis
Ranskan avoimissa hulppea suomalaisedustus – Dplay ja Eurosporport näyttävät turnauksen suorana!
24/09/2020 AT 13:08

Eurosportin tennisasiantuntijana toimiva Nieminen kertoo, että poikkeustilanteesta johtuen US Open on pelitulosten kannalta hyvin vaikea ennustaa.

- Kuka on ottanut tästä tilanteesta eniten irti? Kaikilta puuttuu matsirutiini. Ensimmäiset kierrokset ovat tärkeitä sen kannalta, miten pääsee ottelurutiiniin kiinni, Nieminen sanoo.

Nieminen nostaa esille yhden nimen, joka on hänen uskomuksensa mukaan hyötynyt poikkeustilanteesta monia kilpakumppaneitaan enemmän: Emil Ruusuvuori.

- Emil nousi niin nopeasti ja hienosti challengereista isompiin kisoihin ja ennen koronabreikkiä pääsi vähän maistelemaan isoja kisoja ja sai siitä kokemusta sekä oppia, Nieminen sanoo.

- Tiedän, että Emil on jakanut tehdä hyvin ja paljon töitä näiden kuukausien aikana. Jos johonkin kohtaan tällaisen pakotetun tauon pitää tulla, niin se ei ehkä tullut huonoimpaan saumaan Emilin kannalta.

Tämä on nähty jo parhaillaan käynnissä olevassa Cincinnatin Masters-turnauksessa, jossa Ruusuvuori raivasi ensin tiensä karsinnan kautta pääsarjaan ja turnauksen toiselle kierrokselle.

Näin ollen Ruusuvuorella on vyöllään vähintään neljä pelattua kovaa ottelua ennen US Openia. Se on neljä ottelua enemmän kuin monilla muilla turnaukseen osallistuvilla pelaajilla.

- Se mahdollistaa sen, että voisi US Openissa tulla jotain isompaa, hienoa ja hyvää tulosta, Nieminen sanoo.

Jo nyt on tiedossa, että sekä miesten että naisten turnausvoittaja muuttuu. US Openin miesten puolustava mestari Rafael Nadal jättää turnauksen väliin. Samoin tekee naisten viime vuoden yllätysvoittaja Bianca Andreescu.

Naisten turnauksen yksi suosikeista on kolmanneksi sijoitettu Serena Williams. Williamsin voittaessa turnauksen hän nousee Margaret Courtin kanssa jaetulle ykköstilalle Grand Slam -turnausten voittomäärissä. Williamsilla on toistaiseksi 23 Grand Slam -voittoa – vaikka hän on ollut häviävänä osapuolena neljässä viimeisessä GS-finaalissaan.

US Open

31.8.–13.9. Dplay, Eurosport 1 ja 2, Eurosport Player
12.9. klo 23.00 alkaen naisten kaksinpelin finaali, TV5
13.9. klo 23.10 alkaen miesten kaksinpelin finaali, TV5

Selostajina Arno Seiro ja Arne Six, asiantuntijana Jarkko Nieminen

Tennis
Emil Ruusuvuori kohtaa torstaina norjalaisen ystävänsä US Openissa - Mats Wilander uskoo Ruudiin
03/09/2020 AT 07:21
Tennis
Tenniksen ATP-kausi jatkuu ryminällä – Cincinnati Masters -turnaus Dplayssa ja Eurosportilla
19/08/2020 AT 08:03