Australian avoimet on kiistatta vuoden odotetuimpia tennisturnauksia. Se kokoaa perinteisesti ensimmäistä kertaa kauden aikana koko lajin parhaimmiston yhteen paikkaan. Viimeisimmän kahdeksan vuoden aikana on miesten puolella aina vähintään yksi ”neljästä suuresta” pelannut Australiassa finaalissa. Neljään suuren kuuluvat itse oikeutetusti lajin viime vuosien hallitsijat Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray ja tämän hetken maailman ykköspelaaja Novak Djokovic.

Naisten puolella hajonta on ollut suurempaa ja esimerkiksi viime vuoden finaaliin ponnisti maailmanlistalla tuolloin sijalla 20 majaillut Dominika Cibulkova. Finaalissa slovakki joutui toki taipumaan turnauksen neljänneksi sijoitetulle Kiinan Na Lille.

Australian avoimet on vuoden ensimmäinen Grand Slam –turnaus. Melbournessa, jossa turnaus pelataan, tammikuun päivälämpötila on keskimäärin yli 25 astetta, eli pelaajat joutuvat suoriutumaan urakastaan todellisen helleaallon keskellä. Pahimmillaan mittari on pelien aikana noussut lähelle 40 astetta, joten olosuhteet ja niiden käsittely ovat nimenomaan tässä turnauksessa avainasemassa.

TURNAUKSEN SUURIMMAT VOITTAJASUOSIKIT

Vuosi sitten saatiin miehissä uusi Grand Slam –mestari, kun Sveitsin Stanislas Wawrinka järjesti jättiyllätyksen kaatamalla loppuottelussa itsensä Rafael Nadalin. Naisten puolella Na Li otti uransa viimeisen suurvoiton. Li päätti uransa viime kauteen. Keitä kannattaa seurata vuonna 2015? Tähän kysymykseen, ja turnauksen aikana moniin muihinkin, vastaa Eurosportin asiantuntija, itsekin moninkertainen Grand Slam –voittaja, Mats Wilander:

"Miehissä? Novak Djokovic. Emme ole nähneet parasta Djokovicia sitten vuoden 2011, mutta uskon, että alkavalla kaudella hän tulee olemaan lähes voittamaton. Jos yllätyksiä mietitään, nostaisin esiin nimet Milos Raonic ja Grigor Dimitrov ."

"Naisissa? Serena Williams. Naisten puolella voittajakandidaatteja on enemmän kuin miehissä. Williams on silti suurin heistä vaikka mm. Simona Halep tulee eittämättä laittamaan kapuloita yhdysvaltalaisen rattaisiin."

Eurosport ja Eurosport 2 tarjoavat turnauksen tuttuun tapaan tyhjentävän kattavasti ja tietysti suorana. Lähetykset alkavat päivittäin Suomen aikaa kello 2.00 yöllä ja pelit jatkuvat yhtä mittaa aina n. puoli neljään asti seuraavana iltapäivänä. Otteluita televisioidaan seitsemältä kentältä ja tv-kanaville valitaan päivittäin kiinnostavimmat kaksinkamppailut.

Suomenkielisistä selostuksista vastaavat tuttuun tapaan Arne Six, Arno Seiro ja Henry Järvinen.
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35