Miesten puolella odotusarvo on kova loppuottelulle Andy Murray [1] vastaan Novak Djokovic [2]:
Etukäteen miesten puolella moni ennakoi Andy Murrayn ja Novak Djokovicin finaalin toteutuvan jälleen kerran. Kyseessä olisi jo viides keskinäinen loppuottelu Australian avoimissa. Djokovicin kohdalla on kuitenkin ollut viime kesästä lähtien kysymysmerkkejä. On puhuttu pienistä vammoista ja motivaatio-ongelmista, mutta Australiassa mies on aina loistanut. Kauden avausviikolla Dohassa Djokovic kaatoi hienossa ottelussa Murrayn finaalissa, joten se antoi pienen lisämausteen heti kauden alkuun, ennakoi Eurosportin tennisselostaja Arne Six.
Kaksikon vahvimmaksi haastajaksi Six arvelee Sveitsin Stan Wawrinkaa [4]:
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
Wawrinka on parhaimmillaan uhka molemmille. Sveitsiläinen on todistanut miten kova pelaaja hän on, kun turnauksia ratkotaan. Kolme Grand Slam -finaalia ja jokaisessa hän on kaatanut silloisen maailmanykkösen. Tilasto on erittäin vaikuttava
”Neljään suureen” vielä hetki sitten kuuluneita Rafael Nadalia [9] ja Roger Federeriä [17] Six ei pidä kärkisuosikkeina:
Rafael Nadal ja Roger Federer ovat tällä kertaa outsidereita. Federerin paluu lähes puolen vuoden tauon jälkeen on toki asia mitä tennismaailma on odottanut. Poissaolojensa takia Federerin sijoitus on ainoastaan 17. Ranskan avoimet 2001 oli viimeksi turnaus missä jäi ilman sijoitusta ja sittemmin hänellä ei näin alhaista sijoitusta ole Grand Slamissa ollut.
Naisten puolella Six povaa vahvaa kautta vuosi sitten Australian avoimet voittaneelle Angelique Kerberille [1]:
Jos maailman ykkönen Kerber pystyy pitämään viime vuotisen tasonsa, on hänelle varmasti tarjolla lisää isoja voittoja tälläkin kaudella. Australian esikisoissa Kerberin syöttö oli kuitenkin todella pahasti kateissa.
Kerberin lisäksi potentiaalisia voittajia ovat ainakin Serena Williams [2], Agnieszka Radwanska [3], Simona Halep [4], Karolina Pliskova [5] ja Garbine Muguruza [7].
Kauden alku on aina otollista aikaa yllätyksille. Naisten turnauksessakin voidaan taas nähdä muutama aika yllättävä nimi esim.puolivälierissä.
Eurosport näyttää Australian avoimet kanavillaan tyhjentävän kattavasti 16.-29.1. Laajin tarjonta on Eurosport Playerissa, jossa valittavana on parhaimmillaan 16 kenttää. Jokainen turnauksen ottelu näkyy suorana palvelussa.www.eurosportplayer.fi (Hinta alkaen 4,99€/kk)
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35