Tenniksen Australian Grand Slam -turnauksen naisten finalistit ja miesten toinen finalisti on selvillä. Miesten ja naisten finaalit nähdään suorana TV5-kanavalla ja Eurosportin kanavilla.

Tulevana viikonloppuna tiedämme, ketkä ovat vuoden ensimmäisen tenniksen Grand Slam -turnauksen eli Australian avoimen mestareita.
Jo tässä vaiheessa tiedetään, että toinen miesten turnauksen finalisti tulee superkolmikon Nadal, Federer ja Djokovic ulkopuolelta. Novak Djokovic pelasi tänään itsensä välierästä finaaliin – huomenna saman tekee jompikumpi nuoremmista ja nousevista tähdistä, Itävallan Dominic Thiem tai Saksan Alexander Zverev. Kaksikon välierä alkaa Eurosport 1 -kanavalla perjantaina 31.1. noin kello 10.30 Suomen aikaa.
Eurosportin tennisasiantuntija Jarkko Nieminen kertoo, että Djokovic on finaalin suosikki, asettuupa häntä vastaan kumpi tahansa. Djokovic on ollut turnauksen finaalissa seitsemän kertaa ja poistunut aina voittajana.
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
- Hän on aika selkeä ykkössuosikki ja pelaa erittäin hyvin tällä hetkellä, Nieminen sanoo.
Voitto olisi aikamoinen temppu, sillä viimeisin Grand Slam -voittaja superkolmikon ulkopuolelta on vuoden 2016 US Openin voittaja Stan Wawrinka.
- Mahdollisuudet kummalla tahansa on kaataa Djokovic finaalissa, Nieminen toteaa.
Miesten finaali nähdään TV5-kanavalla sunnuntaina 2.2. klo 10.30 alkaen.
Naisten finalistit selvisivät tänään aamulla. Samalla varmistui se, että turnaus saa täysin uuden voittajan. Finaalissa kohtaavat neljänneksitoista sijoitettu USA:n vasta 21-vuotias Sofia Kenin sekä muutaman vuoden takainen maailman ykköspelaaja, nyt sijoittamattomana turnaukseen osallistunut Espanjan Garbine Muguruza, joka on tekemässä paluuta huipulle.
Nieminen pitää yllätyksenä sitä, että juuri tämä kaksikko kohtaa finaalissa.
- Finaalissa voi tapahtua mitä vain. Muguruza on kokeneempana ehkä hienoinen ennakkosuosikki, mutta aika pieni sellainen, Nieminen sanoo.
Muruguzan voittaessa hänestä tulisi vasta historian kuudes naispelaaja, joka on voittanut Grand Slam -turnauksen sijoittamattomana pelaajana. Naisten finaali nähdään TV5-kanavalla lauantaina kello 10.30 alkaen.
Tennisiloittelu Eurosportin kanavilla ja Eurosport Playerissä jatkuu vahvana Australian avointen jälkeenkin. Helmikuussa Eurosport näyttää kanavillaan seuraavat tennisturnaukset:
3.–9.2. Pune ATP 250
10.–16.2. Rotterdam ATP 500 ja Buenos Aires ATP 250
17.–23.2. Rio de Janeiro ATP 500 ja Delray Beach ATP 250
24.–29.2. Acapulco ATP 500 ja Dubai ATP 500
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35