Tämän vuoden Ranskan avoimiin lähdetään hyvin poikkeuksellisesta tilanteesta. Kestosuosikki Rafael Nadal on vaikeassa paikassa. Nadal on pelannut heikoimman massakautensa sitten vuoden 2004.
”Mies on aina ollut Pariisissa huikea, mutta voitto tänä keväänä olisi ehkä se kaikista suurin”, Six ennakoi.
Suosikista ei ole epäilystä: ”Djokovic on suosikin asemassa. Mieheltä oikeastaan odotettiin voittoa jo viime vuonna, mutta finaaliesitys oli pettymys”.
Tennis
Discoveryn tennistarjonta vuonna 2021
09/03/2021 AT 13:43
Turnauksen haastajiksi Six povaa Andy Murrayta ja Kei Nishikoria. Andy Murray ei ole hävinnyt massalla tällä kaudella otteluakaan ja vaikuttaa itsevarmalta ja rennolta.
Roger Federerin peli on heitellyt kevään aikana. Hänen voittonsa Ranskassa olisi pienimuotoinen ihme.
Ranskalaisittain tilanne ei ole järin hyvä. Gasquet on vasta toipunut selkävaivoistaan, Tsonga ei ole vireessä ja Monfils on jälleen arvoitus. Toisaalta Monfils syttyy lähes poikkeuksetta aina Ranskassa.
Jarkko Niemisen vire on ollut kateissa ja hän on pelannut keväällä entistä vähemmän. ”Nieminen pelasi Australiassa parhaan Grand Slam –turnauksensa vuosiin, joten toivotaan että Pariisissa löytyisi hieman ylimääräistä”, Six lisää.
Niemisen taivalta ei yhtään helpota ensimmäisen kierroksen vastustaja. Vastaan asettuu maailmanlistan nro. 1 Novak Djokovic.
Nelinpelissä suomalaisväriä nähdään, kun Henri Kontinen pelaa parinsa Marin Draganjan kanssa. Kaksikko voitti keväällä Barcelonan ison turnauksen ja pelin sujuessa kaikki on mahdollista.
Serena Williams on pelannut jälleen vahvan kauden, mutta massaturnauksissa ottelumäärät jäivät vähäisiksi. ”Alustan takia Serena ei ehkä ole niin vahva suosikki kuin yleensä”,
”Sharapova puolestaan voitti juuri Rooman turnauksen, joten peli on löytymässä oikeaan aikaan. Hän on ollut tasainen pelaaja viime vuosina Ranskan avoimissa.”
Eugenie Bouchard, Ana Ivanovic ja Agnieska Radwanska ovat pahassa pelillisessä kriisissä. ”Heille voi koitua vaikeuksia jo ensimmäisissä otteluissa.”
Uransa parhaan kauden pelannut Carla Suarez-Navarro on parhaimmillaan massalla. ”Aseet huippuja vastaan ovat kuitenkin vähissä.”, Six toteaa.
Ranskan avoimet: 24.5. alkaen Eurosport, Eurosport 2 ja Eurosport Player.
Tennis
Ruusuvuori kohtaa Australian avointen avauskierroksella Monfilsin - discovery+ näyttää suorana!
06/02/2021 AT 18:32
Tennis
G’day Mate! Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen valloittamaan Australiaa!
05/02/2021 AT 07:35