Eurosport

Eurosportille kivenkova talviurheilun selostustiimi!

Eurosportille kivenkova talviurheilun selostustiimi!

The 24/10/2017 at 12:33Päivitetty The 02/11/2017 at 10:39

Suomessa hiihtolajien maailmancupit laajimmin näyttävä Eurosport on kasannut alkavalle talvikaudelle poikkeuksellisen laadukkaan selostaja- ja asiantuntijakaartin.

Päävastuun maastohiihdon selostuksista Eurosportin kanavilla jatkossa kantaa Juhani Henriksson. Asiantuntijoina aloittavat huippuvalmentaja ja tv-kommentaattorina suosikiksi noussut Toni Roponen sekä entinen maajoukkuehiihtäjä ja arvokisamitalisti Riikka Sarasoja-Lilja. Osan maailmancupin maastohiihtolähetyksistä ja Pyeongchangin olympialaisten 2018 maastohiihdot selostaa aiemmin Eurosportin uintilähetyksistä tutuksi tullut Tommy Rundgren, Juhani Henrikssonin isännöidessä TV5:n olympialähetyksiä.

Mäkihypyn ja yhdistetyn selostajaksi Eurosportille siirtyy yksi Suomen tunnetuimmista urheiluäänistä Hannu-Pekka Hänninen. Asiantuntijana toimii lajipiireissä laaja-alaista arvostusta nauttiva Jani Klinga. Mäkihypyn maailmancupia kaudella 2017-18 Eurosportille selostaa myös Julius Vauhkonen ja yhdistetyn lähetyksiä Tommy Rundgren.

Myös lumilautailun ja freestylehiihdon selostustiimi saa päivityksen. Mikko Suursalmi on lajien tuore selostaja ja Big Airin maailmanmestari Risto Mattila lumilautailun taitolajien asiantuntija.

Eurosportin omistavan Discovery Networksin urheilupäällikkö Antti Haajanen on innoissaan alkavan kauden kynnyksellä.

- On upeaa päästä tarjoamaan markkinoiden kattavin hiihtolajikokonaisuus uudistetulla otteella. Selostajakaartimme on hyvän urheilujoukkueen tavoin sekoitus kokemusta ja intoa - asiantuntemuksesta tinkimättä. Eurosportin tiimi suuntaa talveen todella motivoituneena.”

Eurosportin hiihtolajien selostustiimi kaudella 2017-18

Maastohiihto
Selostajat Juhani Henriksson ja Tommy Rundgren. Asiantuntijat Toni Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja.

Mäkihyppy
Selostajat Hannu-Pekka Hänninen ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija Jani Klinga.

Ampumahiihto
Selostaja Henry Järvinen. Asiantuntijat Toni Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja.

Yhdistetty
Selostajat Hannu-Pekka Hänninen ja Tommy Rundgren. Asiantuntija Jani Klinga.

Alppihiihto
Selostajat Petra Olamo ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija Sami Uotila.

Lumilautailu
Selostaja Mikko Suursalmi. Asiantuntija Risto Mattila.

Freestylehiihto
Selostaja Mikko Suursalmi

Kelkkailu
Selostaja Matti Heikkinen

Eurosport Playerissa näkyy suorana kaikki talvilajien maailmancupit*.

Hiihtolajien maailmancupien lisäksi Eurosport näyttää kanavillaan suorana muun muassa kelkkailun maailmancupia, taitoluistelun GP-sarjaa ja curlingin EM-kisat sekä kauden huipentumana Pyeongchangin talviolympialaiset helmikuussa 2018. Eurosportin talvilajien selostuskaarti on äänessä myös olympialaissa.

Hiihtolajien maailmancup-kaudet alkavat pääsääntöisesti marraskuussa. Alppihiihdon kansainvälinen kilpailukausi alkaa jo tulevana viikonloppuna Itävallan Söldenissa.

*Pois lukien Sveitsissä kisattavat osakilpailut.