Speedwayn EM-sarjan viides ja viimeinen osakilpailu ajetaan Puolan Torúnissa keskiviikkona 29.7. Suomalaisittain osakilpailu on äärimmäisen jännittävä, sillä sarjan ainoalla suomalaiskuljettajalla Timo Lahdella on yhtäkkiä realistiset mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka ensi kaudelle.
Lahti tuuraa sarjassa loukkaantunutta Andzejs Lebedevsiä. Kauden alla Lahti kommentoi, että hänen tavoitteensa on sarjapaikan säilyttäminen eli sijoittuminen viiden parhaan kuljettajan joukkoon sarjan kokonaispisteissä. Kolmen ensimmäisen osakilpailun tavoitteen saavuttaminen vaikutti mahdottomalta, sillä Lahti romahti Rybnikin kisassa jumbosijoille. Suomalainen kaivoi kuitenkin naftaliinista huippuvireen seuraavan päivän kilpailuun, jossa hän ajoi upeasti toiseksi.
- Näytin, mihin pystyn täällä parhaimmillani, Lahti kommentoi Speedwayeurolle onnistuneen kilpailun jälkeen.
Juuri ennen EM-sarjan alkua isäksi tullut Lahti on tällä hetkellä EM-sarjassa seitsemäntenä. Matkaa sarjapaikan varmistamaan viidenteen sijaan on kolme pistettä.
Sarjapaikan säilyttämisen lisäksi viimeisessä osakilpailussa käydään armotonta taistelua myös Euroopan mestaruudesta. Neljän osakilpailun jälkeen kärjessä olevan Robert Lambertin ja toisena majailevan Leon Madsenin välinen ero on vain kaksi pistettä.
Speedwayn EM: kauden päätös
29.7. klo 20, Eurosport 1 ja Dplay Total
Selostajana Jyri Palomäki

Dplay on Discovery Finlandin suoratoistopalvelu. Dplay Total -tilauksella saa nähtäväkseen Discoveryn viihdesisältöjen lisäksi myös Eurosportin urheilusisällöt sekä yksinoikeudella esitettävää urheilua, kuten pohjoismaista jalkapalloa ja myöhemmin muun muassa jääkiekkosisältöjä.