Nopeus on valttia. Se on sanonta, joka yhdistetään snookeriin ranking-turnauksiin vain kerran vuodessa. Tämä hetki on käsillä tällä viikolla, kun vuoden sähäkin, villein ja vauhdikkain turnaus eli Shoot-Out kisataan Englannin Watfordissa.
Shoot-Outissa lyönnin pitää lähteä pelin ensimmäisen viiden minuutin aikana 15 sekunnissa ja sen jälkeen kymmenessä sekunnissa. Jos pelaaja viivyttelee, hän saa viiden pisteen rangaistuksen.
Lyönnin on lisäksi oltava onnistunut, sillä mikäli pallo ei mene pussiin tai edes osu valliin, tuomitaan virhe. Virheestä seuraa vapaapallo vastustajalle.
Snooker
Dplayn ja Eurosportin snookerkausi käynnistyy - European Mastersissa kaikki lajin huiput!
17/09/2020 AT 12:50
Shoot-Outissa pelit päättyvät aina karvaasti lukemiin 1–0. Ottelussa pelataan vain yksi frame, joka kestää maksimissaan kymmenen minuuttia. Mikäli tilanne on aikarajan umpeutuessa tasan, niin sininen pallo asetetaan omalle pisteelleen. Se pelaaja, joka pussittaa pallon, voittaa.
Shoot-Out on ollut ranking-turnaus kolmen viime vuoden ajan. Joka vuosi voittaja on ollut enemmän tai vähemmän yllätys: viime vuonna turnauksen vei nimiinsä Thaimaan Thepchaya Un-Nooh, joka nappasi tuolloin uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan ranking-turnauksen voiton.
Suomen Robin Hull voitti turnauksen vuonna 2016. Tuolloin Shoot-Out ei vielä ollut ranking-turnaus.
Snooker: Shoot-Out
Kutonen pe 21.2. – su 23.2. klo 21 alkaen
Eurosport Player ja Eurosportin kanavat 1 ja 2 seuraavat turnausta torstaista 20.2. klo 17 lähtien
Selostajina Aki Kauppinen ja Ville Pasanen.
Snooker
Snookerin maailmanmestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Kutosella ja Dplayssa!
11/08/2020 AT 07:08
Snooker
Snookerin MM-turnaus Dplayssa ja Eurosportilla – olisiko taas O’Sullivanin vuoro?
29/07/2020 AT 11:58