Snookerin Scottish Open huipentuu tulevana viikonloppuna. Otteluita voi seurata Eurosportin kanavien lisäksi maksuttomalta Kutoselta.

Snooker on yksi Eurosportin seuratuimmista lajeista. Tulevana viikonloppuna lajin Scottish Open -turnausta voi seurata Eurosportin lisäksi maksuttomalta lineaarikanava Kutoselta, jolta nähdään sekä turnauksen puolivälierä, välierä että finaali.
Scottish Open on yksi neljästä arvostetusta The Home Nations Seriesin turnauksista. Mukana ovat muun muassa maailman ykköspelaaja Judd Trump ja ranking-kakkonen Ronnie O’Sullivan.
Lajiin vihkiytymätön katsoja ei välttämättä osaa kiinnittää huomiota kaikkiin snookerin hienouksiin. Tästä ei kannata huolestua, sillä Eurosportin ja Kutosen pitkän linjan snookerselostaja Aki Kauppinen ottaa uudet katsojat huomioon selostamalla ilmaiskanavalla hieman yksinkertaisemmin ja nostamalla lajin sääntöjä tavallista enemmän esille.
Snooker
Dplayn ja Eurosportin snookerkausi käynnistyy - European Mastersissa kaikki lajin huiput!
17/09/2020 AT 12:50
Lisäksi Kauppinen antaa nyt kolme tärppiä, joita tarkkailemalla pääsee helposti kärryille tästä haastavasta biljardipelistä.
1. Jatkuvuus
Snookerpöytä on huomattavasti isompi kuin perusbaarin biljardipöytä. Lisäksi snookerin pallot ovat pienemmät ja pussien muotoilu enemmänkin palloja hylkivä kuin imevä. Siksi lyöntipallon eli kiven on oltava mielellään alle puolen metrin päässä potentiaalisesta pussitettavasta pallosta, jotta lyönti olisi mahdollisimman helppo.
- Kiinnittäkää huomiota siihen, kuinka pelaaja lyö lyöntipalloa, jotta se pussitettavaan palloon koskettuaan kimpoaa mahdollisimman lähelle seuraavaa pussitettavaa palloa, Kauppinen vinkkaa.
2. Turvalyönnit
Toisinaan lyöntipallon etäisyys pussitettavasta pallosta on erittäin suuri tai pussitus vaikuttaa muuten miltei mahdottomalta. Jos pelaaja ei halua ottaa riskiä, hän lyö yleensä turvalyönnin eli safetyn.
- Tällöin pelaaja pyrkii lyömään kiven sellaiseen paikkaan, josta vastustajalla on mahdollisimman vaikea suorittaa hyvää pussitusta tai edes turvalyöntiä, Kauppinen sanoo.
Tällainen paikka voi olla esimerkiksi sellainen, että kivi on lyöty pöydän laitaan kiinni. Tällöin siihen on haastavaa saada hyvää ja puhdasta osumaa. Jos seuraavan pussitettavan pallon ja lyöntipallon välissä on jokin muu pallo, eli pussitettava pallo on piilossa, niin tilanne on nimeltään snooker.
3. Paineet
Maailman huippupelaajatkin ovat vain ihmisiä. Mahdollisuus turnausvoittoon ja suuriin palkintorahoihin voivat aiheuttaa paineita ja johtaa epäonnistumisiin helponnäköisissä tilanteissa.
- Paineista johtuen etenkin matsien alkuvaiheissa voi tulla yllättävän helppoja virheitä sekä pussituksissa että turvalyönneissä, Kauppinen sanoo.
Scottish Openin voittaja kuittaa 70 000 puntaa. Huippupelaajat ovat toki tottuneet tällaisiin palkintosummiin, mutta mahdollinen yllättäjä ei. Sortuuko hän paineiden alla?
Snooker: Scottish Open
Kutonen pe 13.12. – su 15.12. alkaen klo 21
Eurosport Player ja Eurosportin kanavat 1 ja 2 seuraavat turnausta koko viikon 15.12. saakka
Selostajina Aki Kauppinen ja Ville Pasanen
Snooker
Snookerin maailmanmestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Kutosella ja Dplayssa!
11/08/2020 AT 07:08
Snooker
Snookerin MM-turnaus Dplayssa ja Eurosportilla – olisiko taas O’Sullivanin vuoro?
29/07/2020 AT 11:58