Eurosport ja Dplay Total esittävät yhteistyössä Global Cycling Networkin kanssa ensimmäistä kertaa virtuaalialusta Zwiftillä käytävän ammattilaisten pyöräilykilpailun, joka käydään virtuaalialusta Zwiftissä 4.–8.5. Sekä miesten että naisten kilpailussa on mukana useita ammattilaistiimejä, kuten Alpecin-Fenix, Bahrain-McLaren, Team Cofidis ja Boels Dolmans.
Kilpailussa pyöräilijät polkevat kotonaan harjoitusvastuksella. Zwiftissä kisattavien etappien pinnanmuodot vaikuttavat harjoitusvastukseen samalla tavalla kuin perinteisessä pyöräilykilpailussa: nousuissa meno on raskasta, alamäet voi rullailla rauhassa. Zwift tunnistaa jopa peesihyödyt, joten tiimien taktiikka on yhtä olennaisessa roolissa kuin tavallisestikin.
Viisipäiväisessä kilpailussa ajetaan yksi etappi per päivä. Etappien mitat vaihtelevat reilusta 42,5 kilometristä vajaaseen 73 kilometriin. Kiertue huipentuu viimeisen päivän Alpe du Zwiftin nousuun, jossa 46,5 kilometrin etapilla kertyy nousua jopa 1 710 metriä.
Pyöräily
Jaakko Hänninen mukana pyöräilyn ”brutaalissa” Giro d’Italiassa, toiveissa irtiotto!
01/10/2020 AT 11:20
Kyseessä on sekä joukkue- että yksilökilpailu. Joukkueessa voi olla yhteensä 12 jäsentä, joista viisi osallistuu kunkin päivän etapille. Tiimit ja 25 etapin parasta saavat pisteitä – perjantain 8.5. etapilta kymmenen parasta saavat tuplapisteet. Lisäpisteitä saa myös etapeilla olevista välimaaleista.
Ammattipyöräilijöiden Tour for All käynnistää samalla Zwiftin rahankeräyskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 125 000 dollaria lahjoitettavaksi Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.
Zwift: Tour for All
Eurosport 1 ja Dplay Total ma 4.5 – pe 8.5. klo 16.00-18.00
Pyöräily
Pyöräilyn Ranskan ympäriajo tänä vuonna kiinnostavampi kuin koskaan? Kisa suorana Eurosportilla!
26/08/2020 AT 10:45
Pyöräily
Huippupyöräily palaa maanteille tauon jälkeen – Dplay ja Eurosport näyttävät Strade Bianchen!
28/07/2020 AT 13:16