Getty Images

Giro d’Italia käynnistää suurten ympäriajojen kauden

Giro d’Italia käynnistää suurten ympäriajojen kauden

The 02/05/2018 at 11:58Päivitetty The 02/05/2018 at 14:02

Italian ympäriajo näkyy suorana Eurosport 1:llä 4.-27.5. Selostuksesta vastaa kulttiääni Peter Selin, Kimmo Kanasen ja Toni Roposen toimiessa asiantuntijoina.

Giro käynnistyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa koskaan Italian rajojen ulkopuolelta. Jerusalem toimii sekä koko kilpailun lähtöpaikkana että kolmen ensimmäisen etapin reittialustana. Koskaan aiemmin ei mikään kolmesta suuresta ympäriajosta, Giro, Tour de France tai Vuelta, ole startannut Euroopan ulkopuolelta.

Tämän vuoden Giro tarjoaa ketjunpyörittäjille 3 562 kilometriä matkaa taitettavaksi. Aika-ajoa luvassa on vain reilut 44 kilometriä, joten tempospesialisteille ei kokonaiskilpailussa ole odotettavissa menestystä.

Vuonna 2017 voittoon pyöräillyt Tom Dumoulin janoaa toista voittoon Girossa. Kilpailu ”Maglia Rosasta” tulee olemaan kuitenkin äärimmäisen kova, sillä viime kaudella Tourin ja Vueltan voittanut Chris Froome aikoo olla ensimmäinen pyöräilijä sitten Bernard Hinaultin, ja hallita kaikkien kolmen suuren etappikilpailun voittajan paitoja yhtä aikaa.

Eurosportin kansainvälinen asiantuntija Alberto Contador nostaa kahden suursuosikin joukkoon vielä muutaman lisänimen:

”Dumoulin ja Froome ovat tietysti suurimmat voittajasuosikit, mutta odotan vahvaa panosta myös Miguel Angel Lópezilta ja Marc Solerilta. Myös David de la Cruz omaa mahdollisuudet menestyä.”