Giro käynnistyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa koskaan Italian rajojen ulkopuolelta. Jerusalem toimii sekä koko kilpailun lähtöpaikkana että kolmen ensimmäisen etapin reittialustana. Koskaan aiemmin ei mikään kolmesta suuresta ympäriajosta, Giro, Tour de France tai Vuelta, ole startannut Euroopan ulkopuolelta.
Tämän vuoden Giro tarjoaa ketjunpyörittäjille 3 562 kilometriä matkaa taitettavaksi. Aika-ajoa luvassa on vain reilut 44 kilometriä, joten tempospesialisteille ei kokonaiskilpailussa ole odotettavissa menestystä.
Vuonna 2017 voittoon pyöräillyt Tom Dumoulin janoaa toista voittoon Girossa. Kilpailu ”Maglia Rosasta” tulee olemaan kuitenkin äärimmäisen kova, sillä viime kaudella Tourin ja Vueltan voittanut Chris Froome aikoo olla ensimmäinen pyöräilijä sitten Bernard Hinaultin, ja hallita kaikkien kolmen suuren etappikilpailun voittajan paitoja yhtä aikaa.
Pyöräily
Jaakko Hänninen mukana pyöräilyn ”brutaalissa” Giro d’Italiassa, toiveissa irtiotto!
01/10/2020 AT 11:20
Eurosportin kansainvälinen asiantuntija Alberto Contador nostaa kahden suursuosikin joukkoon vielä muutaman lisänimen:
”Dumoulin ja Froome ovat tietysti suurimmat voittajasuosikit, mutta odotan vahvaa panosta myös Miguel Angel Lópezilta ja Marc Solerilta. Myös David de la Cruz omaa mahdollisuudet menestyä.”
Eurosport näyttää vuonna 2018 enemmän pyöräilyä kuin koskaan aiemmin. Yhteensä kauden aikana on tarjolla 110 eri kilpailua, suoraa lähetystä 200 päivänä ja yli 2 500 tuntia lähetystä.

Giro d’Italia – Italian ympäriajo
4.-27.5., Eurosport 1 ja Eurosport Player
Selostus: Peter Selin. Asiantuntijoina: Kimmo Kananen ja Toni Roponen

Pyöräily
Pyöräilyn Ranskan ympäriajo tänä vuonna kiinnostavampi kuin koskaan? Kisa suorana Eurosportilla!
26/08/2020 AT 10:45
Pyöräily
Huippupyöräily palaa maanteille tauon jälkeen – Dplay ja Eurosport näyttävät Strade Bianchen!
28/07/2020 AT 13:16