Eurosport näyttää tuttuun tapaan kauden ensimmäisen suuren ympäriajon kattavasti. Eurosport 1 -kanava seuraa Giron jokaista etappia suorana.

Tänä vuonna Girossa on juhlan paikka, sillä Italian ympäri ajetaan 100. kerran. Reitti on hieman tavanomaisesta poikkeava:

"Ratkaisut nähdään pitkälti raskailla vuoriosuuksilla, mutta myös aika-ajoilla on iso rooli. Monzasta Milanoon pyöritettävä tempo voi olla hyvinkin merkittävässä osassa. Myös mäkietappi osuu tänä vuonna poikkeuksellisen aikaiselle etapille. Jo toisena kisapäivänä Sardiniassa nähdään vaativaa nousua," ennakoi Eurosportin pyöräilyselostaja Peter Selin.

Kauden ensimmäisenä etappikilpailuna Girolla on oma erityinen paikkansa myös Selinin kalenterissa:

"Girossa on oma tunnelmansa. Koko reitti on miltei pinkki ja italialaisyleisö on haltioissaan etapista toiseen. Esimerkiksi Touriin verrattuna kisassa on myös tietty ripaus kotikutoisuutta ja se tuo ilman muuta oman mausteensa kisaan. Reitiltään Giro on monena vuonna ollut Grand Toureista vaativin."

Kevään klassikoiden jälkeen ensimmäinen pitkä ja yhtämittainen selostusrupeama vaatii myös erityistä omistautumista selostajalta:

"Suurten ympäriajojen aikana muutan koko elämäni kisan ja selostusten ehdoille. Joka aamu käytän kaksi tuntia edellisen päivän tapahtumien kertaamiseen ja uutisten läpikäymiseen. Tietysti valmistautuminen on alkanut jo Giron lähtöpaikan ja reitin julkistamisesta, mutta kisan aikana keskittyminen on vain kyseisen päivän lähetyksessä."

Suosikkeja listatessa muutama nimi nousee Selinin papereissa ylitse muiden:

"Olisiko Nairo Quintanasta voittamaan tänä vuonna sekä Giro että Tour? Kenties. Italian ympäriajossa tullaan näkemään kova otatus Quintanan ja Vincenzo Nibalin välillä."

Giro d'Italia - Italian ympäriajo
5.-28.5., Eurosport 1
Selostus: Peter Selin. Christian Selin on asiantuntijana valikoiduilla etapeilla. Lisäksi vierailijoina nähdään koko joukko suomalaisia pyöräilyihmisiä Juho Suikkarista Kimmo Kanaseen.

Pyöräily
Jaakko Hänninen mukana pyöräilyn ”brutaalissa” Giro d’Italiassa, toiveissa irtiotto!
01/10/2020 AT 11:20
Pyöräily
Pyöräilyn Ranskan ympäriajo tänä vuonna kiinnostavampi kuin koskaan? Kisa suorana Eurosportilla!
26/08/2020 AT 10:45
Pyöräily
Huippupyöräily palaa maanteille tauon jälkeen – Dplay ja Eurosport näyttävät Strade Bianchen!
28/07/2020 AT 13:16