Jo urheilijana Heikkinen tuli tunnetuksi analyyttisesta tavastaan arvioida omia suorituksiaan. Nyt hän pääsee käyttämään vahvuuksiaan muiden suoritusten arviointiin:

”Muistan hyvin vuoden 1992. Tuolloin kotiini asennettiin kaapeli-tv ja kanavavalikosta löytyi Eurosport, jonka myötä saatavilla ollut urheilulajitarjonta kasvoi moninkertaiseksi.

Eurosport tarjoaa katsojalle mahdollisuuden päästä urheilun kovaan ytimeen, suoritusten rajapintaan, voittojen ja tappioiden äärelle. Tavoitteeni on keskittyä suoritusten analysointiin ja tuoda Eurosportin hiihtolähetysten katsojille lisäarvoa 17 vuoden maajoukkuekokemukseni myötä.”

Heikkinen on asiantuntijana kauden aikana useassa Eurosportin maastohiihtolähetyksessä, mukaan lukien talven päätapahtumassa Tour de Skillä 31.12.-5.1. Alkavalla kaudella ei kilpailla maastohiihdossa arvokisoja.
Eurosport näyttää viime kausien tapaan kattavasti talvilajien maailmancupit. Sekä perinteisillä tv-kanavilla Eurosport 1 ja Eurosport 2 että nettipalvelu Eurosport Playerissa on luvassa kosolti suoria lähetyksiä ja kohokohtia. Kauden aikana Eurosportin kanavilla nähdään yli 1000 tuntia suoraa talviurheilua.
Eurosportin talvikausi käynnistyi jo lokakuussa, kun Söldenissä laskettiin käyntiin alppihiihdon maailmancup. Tulevana viikonloppuna Levillä käydään naisten ja miesten pujottelukisat . Myös mäkihypyn maailmancup starttaa Puolan Wislassa. Eurosportille mäkihyppyavauksen tunnelmoi legendaarinen Hannu-Pekka Hänninen.
Maastohiihto
Matti Heikkinen odottaa Iivo Niskaselta ryöpytystä: ”Tulee syömään muiden jalkoja"
04/12/2019 AT 10:00
Eurosportin hiihtolajien selostustiimi kaudella 2019-2020
Maastohiihto
Selostaja: Juhani Henriksson. Asiantuntijat: Matti Heikkinen ja Riikka Sarasoja-Lilja
Alppihiihto:
Selostajat: Petra Olamo, Sami Uotila ja Julius Vauhkonen
Mäkihyppy
Selostajat: Hannu-Pekka Hänninen ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija: Jani Klinga
Ampumahiihto
Selostaja: Henry Järvinen. Asiantuntija: Riikka Sarasoja-Lilja
Yhdistetty
Selostaja: Tommy Rundgren
Lumilautailu
Selostajat: Mikko Suursalmi ja Julius Vauhkonen. Asiantuntija: Risto Mattila
Freestylehiihto
Selostaja: Mikko Suursalmi
Maastohiihto
MM-kisat Falun, Ruotsi
17/02/2015 AT 09:36
Maastohiihto
Tour de Ski!
30/12/2014 AT 13:14