Viiltävistä analyyseistään tunnettu vuoden 2011 maailmanmestari Matti Heikkinen toimii Eurosportin kommentaattorina 7.–8.12. Norjan Lillehammerissa järjestettävissä maastohiihdon maailmancupin osakilpailuissa. Viime kauteen uransa päättänyt nelinkertainen arvokisamitalisti odottaa innolla sorvin ääreen pääsemistä.
- Erittäin mielenkiinnolla olen tulossa. On mukavaa katsoa urheilua aidan toiselta puolelta, Heikkinen kertoo.
Lillehammerissa kilpaillaan lauantaina miesten ja naisten skiathlonissa – jossa hiihdetään ensin perinteisen ja sitten vapaan osuus – ja sunnuntaina viesteissä. Heikkinen odottaa menestystä etenkin viime viikonloppuna huimiin suorituksiin yltäneiltä Iivo Niskaselta ja Krista Pärmäkoskelta. Niskanen voitti Rukan 15 kilometrin perinteisen ja Pärmäkoski oli 10 kilometrin pertsalla kakkonen.
Maastohiihto
Matti Heikkiseltä yllätysveto – aloittaa Eurosportin maastohiihtoasiantuntijana!
19/11/2019 AT 08:06
- Oletan, että Iivo tulee Lillehammerin erittäin rankalla ja kovalla ladulla syömään muiden jalkoja perinteisen osuudella, Heikkinen sanoo.
- Iivon kestävyyspohja ja lihaskestävyys ovat niin kovalla ja raa’alla tasolla, että harva pystyy seuraamaan Iivoa perinteisellä, hän jatkaa.
Heikkinen nostaa esille myös Rukalla uransa parhaan vapaan hiihtotavan kisan hiihtäneen Perttu Hyvärisen, joka oli sunnuntain takaa-ajon osuusajoissa komeasti viidenneksi nopein.
Heikkinen muistuttaa, että Lillehammerin maalmancup on norjalaisten kotikisa – ja näin ollen kova näytön paikka monelle vuonomaan hiihtäjälle.
- Siellä karsitaan paikkoja seuraaviin kilpailuihin ja katsotaan, ketkä pääsevät kiertämään maailmancupia. Ladulla ei varmasti tulla hyssyttelemään, vaan alusta asti hiihdetään kovaa vauhtia.
Tämän olettaisi sopivan sekä Niskaselle että Pärmäkoskelle.
Heikkinen ottaa kiinni myös sunnuntain viesteihin, joissa miesten puolella on hänen mukaan mielenkiintoista nähdä, kuinka lähellä kolmen parhaan joukkoa Suomen tiimin sijoitus tulee olemaan.
- Vai onko se jopa siellä, Heikkinen pohtii.
Lillehammerissa kilpaillaan myös yhdistetyssä. Eurosport näyttää nämäkin kilpailut suorina lähetyksinä. Viikolla ja viikonloppuna kisataan myös ampumahiihdon ja mäkihypyn maailmancupia. Näidenkin lähetykset suorina Eurosportilla.
Maastohiihdon maailmancup, Lillehammer
Naisten ja miesten skiathlon, la 7.12. klo 12 alkaen, Eurosport 1
Naisten ja miesten viesti, su 8.12. klo 11.20 alkaen, Eurosport 1
Maastohiihto
MM-kisat Falun, Ruotsi
17/02/2015 AT 09:36
Maastohiihto
Tour de Ski!
30/12/2014 AT 13:14