Saksan voittama maailmanmestaruuskaan ei tullut sattumalta.

”Bundesliiga on elänyt jo monia vuosia vahvassa myötätuulessa. Kesällä Saksa voitti maailmanmestaruuden ja se on vain lisännyt jalkapallon maassa ylläpitämää kiimaa. Euroopan suurimmat yleisöt, erinomaiset, modernit stadionit, korkeatasoista peliä ja kenties Euroopan parhaat erotuomarit, Furuholm toteaa.

Saksan maajoukkuemenestys on rakennettu pitkälti sen varaan, että lupaavia pelaajia peluutetaan jo varhaisessa vaiheessa seurojensa edustusjoukkueissa:
”Missään Euroopan sarjassa nuoret pelaajat eivät saa niin paljon vastuuta kuin Bundesliigassa. Saksa voitti kesällä myös U-19 poikien Euroopan mestaruuden ja saa ensi kesän U- 20 MM-kisoihin hurjan ryhmän, Furuholm muistuttaa.

Niille, joille saksalainen jalkapallo ei ole täysin tuttua, tulee Bundesliigasta puhuttaessa usein ensimmäisenä mieleen kaksi suurseuraa:
”Bayern Münchenin ja Dortmundin suhde on ainutlaatuinen Euroopassa. Edes Barcelonan ja Realin välisessä kilpailussa ei ole niin paljon pelikentän ulkopuolisia aineksia kuin kahden suuren saksalaisen välillä. Pelaajasiirrot, niillä taktikointi, pilkkalaulut, kumppanin henkinen horjuttaminen - hyvän maun rajoilla liikutaan, mutta jännitystä kiistely tuo joka kauteen.Bundesliiga on kiteytynyt viime vuosina näihin kahteen seuraan. Niin saattaa käydä alkavallakin kaudella, mutta sarjassa on koko joukko kaksikon ulkopuolisia joukkueita: Bayer Leverkusen, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg.  Varsinkin Ruhrin alueen joukkueet haastavat toisiaan, derbyjä on paljon. Bundesliigasta, myös kakkosesta, kertoo paljon se, että Saksan toiseksi suurimman kaupungin Hampurin HSV piti sarjapaikkansa karsinnassa - ja osittain onnella, Furuholm muistelee.

Bundesliigan knoppitietoutta:
Jalkapalloilu
Allsvenskan-ottelut Dplayssa kierroksilta 21.-26.
16/09/2020 AT 09:19
16 pelaajaa Bundesliigasta pelasi Saksan MM-joukkueessa
21 pelaajaa Bundesliigasta pelasti MM-kisojen välierissä
77 pelaajaa Bundesliigasta pelasi MM-kisoissa
Bayernin pelaajat tekivät eniten MM-lopputurnausmaaleja, 18. Seuraavana tilastoissa oli Barcelona 10 maalilla.
Katsojakeskiarvo kaudella 2013-14: 42 609 katsojaa/ottelu
Maalikeskiarvo kaudella 2013-14: 3,16 maalia/ottelu (967 maalia yhteensä kaudella)
Jalkapalloilu
Allsvenskanin tv-ottelut kierroksilta 12.-18. selvillä - huippuottelu maksutta Kutosella 30.8.!
23/07/2020 AT 07:58
Jalkapalloilu
Allsvenskanin otteluohjelma kierrosten 4-6 osalta tiedossa - tässä Dplayn tarjonta!
22/06/2020 AT 08:55