Eurosport

Yksityisyys

Tietosuojakäytäntö

The 12/10/2016 at 17:30Päivitetty The 08/03/2019 at 16:07

Olemme sitoutuneita suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi.

EUROSPORT

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Uudistettu toukokuussa 2018

Olemme sitoutuneita suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi. Tässä Tietosuojakäytännössä kerrotaan, minkä tyyppisiä henkilökohtaisia tietoja keräämme sinusta verkkosivustoillamme eurosport.com ja eurosportpalyer.com ("Sivustot"), eri laitteiden sovelluksillamme ja viihdepalveluiden, videoiden ja digitaalisen sisällön tarjoamisen yhteydessä omilla ja kolmansien osapuolten alustoilla ("Eurosport-palvelut"), kuinka käytämme näitä tietoja ja kenen kanssa jaamme ja kuinka suojelemme niitä.

Lue seuraavat ehdot huolellisesti ymmärtääksesi näkemyksemme ja toimintatapamme koskien henkilökohtaisia tietojasi ja sitä, kuinka käsittelemme niitä. Jatkamalla verkkosivustojemme, sovellustemme ja Eurosport-palveluiden käyttöä tai kirjautumalla palveluidemme käyttäjäksi vahvistat, että olet kokonaisuudessaan lukenut ja ymmärtänyt tämän tietosuojakäytännön.

Esittely

Kunnioitamme oikeuttasi yksityisyyteen, emmekä pyydä tai kerää enempää tietoja, kuin on tarpeen pyytämiesi palveluiden toimittamiseksi. Kokonaistavoitteenamme on varmistaa, että henkilötietojen kerääminen ja käyttö on sinulle toimitettavien palveluiden kannalta tarkoituksenmukaista ja sovellettavien tietosuojalakien mukaista.

Lisätietoa siitä, kuinka tämä menettelytapa on toteutettu, esitetään tietosuojakäytäntömme kussakin osassa seuraavasti:

Keitä me olemme

Tämän Tietosuojakäytännön kattamat tiedot

Lapset

Mitä tietoja keräämme sinulta?

Kuinka käytämme henkilökohtaisia tietojasi?

Kuinka ja kenen kanssa jaamme henkilökohtaisia tietojasi?

Tietojen siirrot valtioiden rajojen yli

Evästeet

Tietoturva

Tietojen säilytys

Sinun oikeutesi

Kolmansien osapuolten sivustot

Muutokset tähän Tietosuojakäytäntöön

Valitukset, kysymykset ja ehdotukset

Ketä me olemme

Me olemme:Eurosport, SAS, jonka osoite on 3 rue Gaston et René Caudron, 92798 Issy les Moulineaux Cedex 9, France (rekisteröity yhtiö numero 353 735 657).

Eurosport SAS on Eurosport.comin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten rekisterinpitäjä ja vastaa siitä, että sille asetetut velvollisuudet ovat rekisterinpitäjänä.

Tietosuojavastaavaamme voit olla yhteydessä osoitteessa DPO@discovery.com

Tämän Tietosuojakäytännön kattamat tiedot

Kun käytämme termiä ”Henkilökohtaiset tiedot” tai ”henkilökohtainen data”, tarkoitamme sillä tietoja, jotka (joko erikseen tai yhdessä muiden meillä olevien tietojen kanssa) mahdollistavat sinun identifioimisesi yksilönä tai tunnistamisesi joko suoraan tai epäsuoraan. Tietoihin voidaan lukea nimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi, postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, tietokoneesi IP-osoite, puhelinnumerosi, maksukorttisi numero, käyttäjänä luotu sisältö tai kirjautumistiedot sekä tekniset tiedot laitteista, joita käytät vastaanottaaksesi Eurosport-palveluita. Katso kohta 'Tiedot, joita annat meille' ja 'Mitä tietoja keräämme sinulta?' saadaksesi lisätietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja keräämme riippuen siitä, miten käytät Eurosport-palveluja.

Lapset

Sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt, jotta voit tilata palveluitamme. Sivustomme ja palvelumme eivät ole tarkoitetut lapsille, ja emme tietoisesti kerää mitään henkilökohtaisia tietoja lapsilta.

Jos olet lapsi ja huomaamme, että olemme tietämättämme saaneet haltuumme sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja Sivustoiltamme, poistamme tiedot niin pian kuin mahdollista.

Ota yhteys tietosuojavastaavaamme osoitteeseen DPO@discovery.com, mikäli sinulla on tietoa siitä, että olemme ehkä tietämättämme keränneet lasta koskevia henkilökohtaisia tietoja.

Mitä tietoja keräämme sinulta?

Saatamme kerätä tietoja sinusta alla kuvailluista eri lähteistä.

Tiedot, joita annat meille

Kun haet tai käytät Eurosport-palveluita, esimerkiksi kun:

luot tilin tilataksesi Eurosport-palveluita;

kirjaudut uutiskirjeemme tilaajaksi;

ostat Eurosport-passin tai Eurosport-pakettipassin (sisältäen kolmannen osapuolen kautta ostetut);

osallistut järjestämäämme verkkokilpailuun; tai

vastaat kyselyyn.

keräämme sinusta henkilökohtaisia tietoja.

Kun luot tilin Eurosport-palveluiden käyttämiseksi, meille antamasi henkilökohtaiset tiedot sisältävät:

nimesi;

sähköpostiosoitteesi;

Eurosport-palveluiden salasanasi;

suosikkiurheilulajisi;

kielen; ja

mikäli käytät Eurosport-palveluiden Eurosport Player -osaa (esimerkiksi ostat Eurosport-passin tai Eurosport-pakettipassin), laskutusosoitteen ja maksutiedot.

Sinun täytyy antaa nämä henkilökohtaiset tiedot käyttääksesi Eurosport-palveluita. Jos et voi antaa jotakin näistä henkilökohtaisista tiedoista, me emme voi toimittaa sinulle Eurosport-palveluita, joiden käyttämiseen tarvitaan tili.

Kun tilaat uutiskirjeen, keräämme sinun:

nimesi; ja

sähköpostiosoitteesi.

Kun osallistus järjestämäämme online-kilpailuun tai täytät kyselyn, keräämme henkilökohtaiset tiedot, jotka kerätään toimittamillamme verkkokaavakkeilla.

Tietoja, joita keräämme sinusta

Kun vierailet Sivustoillamme, riippumatta siitä, käytätkö Eurosport-palvelutiliä vai et, saatamme käyttää evästeitä tai muuta tekniikkaa kerätäksemme automaattisesti seuraavia tietoja:

Teknisiä tietoja, muun muassa IP-osoitteesi, kirjautumistietosi, käyttämäsi selain ja sen versio, laitteen tunniste, sijainti ja aikavyöhyke, selaimen liitännäistyypit ja versiot, käyttöjärjestelmä ja alusta, sivun vasteaika ja latausvirheet

Tietoja vierailustasi, sisältäen verkkosivut, joilla olet vieraillut verkkosivujamme ennen ja joissa olet vieraillut jälkeenpäin ja tuotteita, joita katsoit tai etsit

Vierailujesi pituus tietyillä sivuilla, sivujen interaktiotiedot (kuten selailu, napsautukset ja hiirellä kohdistamiset) ja sivuilta poisselaamiseen käytetyt tavat.

Mikäli käytät Eurosport-palveluiden Eurosport Player-osaa, keräämme tietoja siitä, miten sinä käytät Eurosport Playeria, sisältäen näihin rajoittumatta videoiden katseluaikasi ja toistosi, sisään- ja uloskirjautumisesi, toistamisessa tapahtuneet virheet ja selaustiedot.

Lisätietoa siitä, kuinka käytämme evästeitä ja kuinka voit kontrolloida, mitä evästeitä käytetään, saat alla olevasta Evästekäytännöstämme.

Mikäli et toimita henkilökohtaisia tietoja

Silloin kun laki tai kanssamme solmimamme sopimuksen ehdot velvoittavat meitä keräämään henkilökohtaisia tietoja, etkä pyynnöstä toimita meille kyseisiä tietoja, emme välttämättä pysty toteuttamaan sopimusta, joka meillä on kanssasi, tai jota olemme solmimassa kanssasi (esimerkiksi toimittaaksemme sinulle Eurosport-palveluja). Tässä tapauksessa meidän täytyy ehkä perua tuotteen tai palvelun toimitus sinulle, mutta mikäli näin on kyseisenä ajankohtana, ilmoitamme siitä sinulle.

Kuinka käytämme henkilökohtaisia tietojasi? Kuinka käytämme henkilökohtaisia tietoja tähän tarkoitukseen? Millä laillisella perusteella käsittelemme tietojasi tällä tavalla?

Saatamme käyttää henkilökohtaisia tietojasi:

Luodaksemme ja hallinnoidaksemme käyttäjätiliäsi.

Meidän täytyy käyttää henkilökohtaisia tietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) käyttäjätilisi luomiseen ja hallinnoimiseen (esimerkiksi lähettämällä sinulle salasanamuistutuksia tai huomautuksia käyttäjätilisi tietojen muutoksista).

Henkilökohtaisten tietojesi käyttäminen tällä tavalla on tarpeen, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme, kun olet ostanut Eurosport-käyttöoikeuden.

Antaaksemme sinulle pääsyn ostamaasi Eurosport-sisältöön.

Meidän täytyy käyttää henkilökohtaisia tietojasi, kun meille on tarpeen suorittaa velvoitteita liittyen sopimukseen kanssasi, esimerkiksi kun olet ostanut Eurosport-käyttöoikeuden, ja meidän tulee varmistaa käyttöoikeutesi ja toimittaa sinulle pätevästi pyytämäsi sisältö.

Henkilökohtaisten tietojesi käyttäminen tällä tavalla on tarpeen, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme, kun olet ostanut Eurosport-käyttöoikeuden.

Ottaaksemme sinuun yhteyden kertoaksemme sinulle mahdollisesta palkinnosta, jonka olet voittanut kilpailustamme.

Meidän täytyy käyttää yhteystietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi tai postiosoitettasi) ilmoittaaksemme sinulle, jos olet voittanut palkinnon osallistuttuasi kilpailuumme.

Tietojesi käsitteleminen tällä tavalla on tarpeen, jotta voimme suorittaa sopimukselliset velvoitteemme, kun olet osallistunut kilpailuun, ja oikeutettu etumme kampanjan, johon osallistuit, hallinnoinnissa, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Käsitelläksemme kyselyitäsi ja pyyntöjäsi.

Meidän täytyy käyttää henkilökohtaisia tietojasi (kuten yhteystietojasi) avustaaksemme sinua kyselyissä ja pyynnöissä esimerkiksi tilanteessa, jossa soitat asiakaspalveluun pyytääksesi apua, jolloin meidän tulee käsitellä yhteystietosi ja tiettyjä tiliäsi koskevia tietoja.

On oikeutettujen etujemme mukaista käyttää henkilökohtaisia tietojasi tällä tavoin kyselyihisi ja pyyntöihisi vastaamiseksi, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Antaaksemme sinulle markkinointitietoa Eurosport-palveluista (sillä edellytyksellä, että olet hyväksynyt tämän).

Meidän tulee käyttää henkilökohtaisia tietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi tai muita yhteystietoja) lähettääksemme sinulle tietoa Eurosport-sisällöstä, joka saattaa kiinnostaa sinua, tai tarjotaksemme sinulle mahdollisuuksia osallistua kilpailuihin tai kyselyihin.

Meidän täytyy käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle tietoja Eurosport-sisällöstä, kilpailuista ja kyselyistä, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Pyydämme hyväksyntääsi, ennen kuin käsittelemme tietojasi tällä tavalla.

Yhdistääksemme muunnettuja käyttötietoja, joita saamme ja keräämme (esim. selauskäyttäytymisestäsi ja ostohistoriastasi) ymmärtääksemme kiinnostuksen kohteitasi ja mieltymyksiäsi.

Saatamme yhdistää tietoja, joita vastaanotamme ja keräämme sinusta, ymmärtääksemme kiinnostuksen kohteitasi ja mieltymyksiäsi, jotta voimme tarjota sinulle kokemuksen, joka on räätälöity näiden kiinnostuksen kohteiden ja mieltymysten mukaan. Saatamme tehdä niin esimerkiksi tarjoamalla sinulle niitä Eurosport-käyttöoikeuksia, joista olet todennäköisimmin kiinnostunut, tai lähettämällä sinulle räätälöityjä tarjouksia tai markkinointimateriaaleja sähköpostitse (kun olet antanut suostumuksesi sähköpostiemme vastaanottamiseen) tai tarjoamalla sinulle markkinointimateriaalia, joka liittyy kiinnostuksen kohteisiisi joko Sivustoillamme tai Eurosport-palveluissa tai muilla sivustoilla, ja käytämme tämän saavuttamiseen eri teknologioita. Tämä saattaa sisältää esimerkiksi räätälöityä markkinointia varmistaaksemme, että tietty mainos esitetään, kun tietty yleisö todennäköisimmin katsoo sitä, tai Facebookiin liittyen, Facebook Custom Audiences -palvelun käyttöä jakamalla sähköpostiosoitteesi suojatussa muodossa Facebookin kanssa, niin että voimme sisällyttää sinut osaksi mukautettua yleisöä, jolle tarjoamme sitä kiinnostavia mainossisältöjä Facebookissa tai luoda yleisö muista Facebook-käyttäjistä Facebook-profiilisi tietojen perusteella. Voit kieltäytyä Facebook Custom Audiences -palvelusta Facebook-profiilisi yksityisyysasetuksissa tai ottamalla yhteys tietosuojavastaavaamme osoitteeseen DPO@discovery.com.

On oikeutettujen etujemme mukaista tarkastella mieltymyksiäsi, jotka ilmenevät meille selauskäyttäytymisestäsi ja ostoksistasi, jotta voimme räätälöidä palvelumme ja mainoksemme sinua varten voidaksemme paremmin vastata tarpeisiisi kuluttajana, silloin kun tämä on markkinointia koskevien valintojesi mukaista (katso alla oleva kohta siitä, miten voit estää meitä käyttämästä henkilökohtaisia tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin), emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Noudattaaksemme laillisia vaatimuksia.

Meidän täytyy toisinaan käsitellä henkilökohtaisia tietoja täyttääksemme lailliset vaatimukset, joiden alaisia olemme (esimerkiksi vero- tai tilinpäätösilmoitusvelvollisuudet)

Meidän täytyy käsitellä henkilökohtaisia tietojasi noudattaaksemme laillisia velvoitteitamme.

Käsitelläksemme maksujasi ja suojellaksemme sinua vilpillisiltä liiketapahtumilta.

Meidän täytyy käsitellä henkilökohtaisia tietojasi, jotta voit maksaa tilauksesi ja/tai lunastaa tilauskupongin sekä voidaksemme varmistaa maksamisen turvallisuuden ja suojellaksemme sinua vilpillisiltä liiketapahtumilta.

On oikeudellisten etujemme mukaista, että käsittelemme henkilökohtaisia tietoja maksujen käsittelemiseksi ja jotta asiakkaamme voivat maksaa turvallisesti, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Käsitelläksemme henkilökohtaisia tietojasi silloin, kun se on tarpeellista, pitääksemme verkkosivustomme turvallisena.

Meille saattaa olla tarpeen käsitellä henkilökohtaisia tietojasi pitääksemme verkkosivustomme turvallisena ja suojellaksemme sitä laittomuuksilta ja huijauksilta, kuten verkkohyökkäyksiltä.

On oikeudellisten etujemme mukaista valvoa, kuinka verkkosivujamme käytetään, jotta voimme havaita ja ehkäistä petoksia, muita rikoksia ja verkkosivustomme väärinkäyttöä. Tämä auttaa meitä varmistamaan, että voit käyttää verkkosivustojamme turvallisesti, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Pitääksemme ajantasaista luetteloa henkilöistä, jotka eivät halua heihin otettavan yhteyttä, jotta emme tahattomasti ota sinuun yhteyttä.

Ymmärrämme, että et ehkä halua, että otamme sinuun yhteyttä koskien tuotteitamme, palveluamme tai tarjouksiamme. Pidämme kirjaa mieltymyksistäsi varmistaaksemme, että emme ota sinuun yhteyttä, jos olet niin pyytänyt. Meidän on ehkä käsiteltävä joitakin henkilökohtaisia tietojasi (kuten nimesi tai sähköpostiosoitteesi) voidaksemme tehdä niin.

On meidän oikeutemme etujen mukaista käsitellä henkilökohtaisia tietoja ylläpitääksemme päivitettyä estolistaa ja varmistaaksemme, ettemme ota sinuun yhteyttä, mikäli et niin halua, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Varmistaaksemme, että tarjoamme sinulle oikeaa sisältöä sijaintiisi perustuen.

Käytämme sijaintitietojasi varmistaaksemme, että tarjoamme sinulle oikeaa sisältöä sijaintiisi perustuen (esim. kun meillä on oikeus näyttää tiettyä sisältöä vain tietyissä maissa, tai kun ohjaamme sinut Eurosport-palveluiden maakohtaiseen versioon).

On oikeutettujen etujemme mukaista käsitellä henkilökohtaisia tietoja varmistaaksemme, että näytämme sinulle nimenomaista sijaintisi mukaista sisältöä, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Jos asut EU:n alueella, sinulla on oikeus katsoa Eurosport-palveluidesi tarjontaa kun vierailet toisessa EU-maassa, sillä ehdolla että olemme varmistaneet asuinmaasi.

Jos asut EU:n alueella, käytämme tietoja kuten IP-osoitettasi ja maksutietojasi varmistaaksemme, että sinulla on oikeus katsoa Eurosport-palveluidesi sisältöä kun vierailet toisessa EU-maassa.

Jos asut EU:n alueella, sinulla on oikeus katsoa Eurosport-palveluidesi tarjontaa kun vierailet toisessa EU-maassa, sillä ehdolla että olemme varmistaneet asuinmaasi, ja meillä on laillinen velvoite käsitellä tietojasi tätä tarkoitusta varten.

Henkilökohtaisten tietojesi käsitteleminen tällä tavoin on myös oikeutettujen etujemme mukaista, emmekä usko, että sinun etusi tai perusoikeutesi ylittävät (tai ovat painoarvoltaan suurempia) kuin meidän oikeutetut etumme.

Päivittää ja kehittää Eurosport-palveluita, sisältäen rajoituksetta sisältömme, ominaisuutemme, aikatauluttamisen, teknologian ja tuotteet.

Analysoimme sinun videoiden käyttöäsi, toistoasi ja yleisiä katselutapoja ja yhdistämme sinun henkilötietosi muiden käyttäjien henkilötietoihin ymmärtääksemme katsojakuntaamme, kuten yleisöprofiileja ja sitä, mitkä ovat sisältömme huippuohjelmat.

On oikeutetun etumme mukaista käsitellä henkilötietoja Eurosport-palveluiden päivittämiseksi ja parantamiseksi, ja uskomme että tällä saavutettavat edut ylittävät, eivätkä perusteetta loukkaa sinun oikeutettuja etujasi.

Kuka saattaa käyttää henkilökohtaisia tietojasi?

Henkilökohtaisia tietojasi kerätään, kun tilaat Eurosport-palvelun. Henkilökohtaiset tietosi on tarkoitettu Eurosportille, ja ne jaetaan kolmansille osapuolille tietyissä olosuhteissa.

Verkkosivustomme sisältää aika ajoin linkkejä kumppaniverkostoidemme, mainostajiemme ja yhteistyökumppaneidemme verkkosivustoille ja verkkosivustoilta. Mikäli seuraat mitä tahansa näistä linkeistä näille verkkosivustoille, otathan huomioon, että näillä verkkosivustoilla on omat tietosuojakäytäntönsä ja ettemme kontrolloi tapaa, jolla he saattavat käyttää henkilökohtaisia tietojasi. Sinun kannattaa tarkastaa kolmannen osapuolen verkkosivuston tietosuojakäytäntö, ennen kuin lähetät sille mitään henkilökohtaisia tietojasi.

Jaamme henkilökohtaisia tietojasi seuraavien kolmannen osapuolen organisaatiotyyppien kanssa:

Eurosport-yritysperhe

Saatamme jakaa henkilökohtaisia tietojasi yritysperheen sisällä mukaan lukien tytäryhtiömme ja holding-yhtiömme, tarjotaksemme sinulle asiakastukea, käsitelläksemme maksujasi, ymmärtääksemme mieltymyksiäsi, lähettääksemme sinulle tietoa tuotteista ja palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua (sillä edellytyksellä, että tämä on markkinointivalintojesi mukaista), ja hoitaaksemme muita toimia, joita kuvataan tässä Tietosuojakäytännössä.

Palveluntarjoajamme

Käytämme muita yrityksiä, asiamiehiä tai alihankkijoita (”Palveluntarjoajat”) suorittamaan palveluita nimissämme tai auttamaan meitä toimittamaan Eurosport-palveluiden sinulle. Saatamme käyttää Palveluntarjoajia esimerkiksi:

tarjoamaan markkinointia, mainontaa, kommunikaatiota, infrastruktuuria ja IT-palveluita;

personoimaan ja optimoimaan palveluamme;

käsittelemään luottokorttiliiketapahtumia tai muita maksutapoja;

tarjoamaan asiakaspalvelua;

perimään velkoja;

analysoimaan ja tehostamaan tietoja (sisältäen tiedot käyttäjien vuorovaikutuksesta palvelumme kanssa); ja

käsittelemään ja hallinnoimaan kuluttajakyselyitä.

Tällaisia palveluita tarjottaessa näillä Palveluntarjoajilla saattaa olla pääsy henkilökohtaisiin tietoihisi. Annamme Palveluntarjoajillemme kuitenkin vain tietoa, joka on heille tarpeen palveluiden suorittamiseksi, ja heillä on lupa käyttää henkilökohtaisia tietojasi vain ohjeidemme mukaisella tavalla.

Lain sallimat kolmannet osapuolet

Tietyissä olosuhteissa meille saattaa olla tarpeen julkaista tai jakaa henkilökohtaisia tietojasi noudattaaksemme laillisia tai säänneltyjä velvoitteita (esimerkiksi kun meillä on velvollisuus jakaa henkilökohtaisia tietoja poliisille tai oikeudellisille tai hallinnollisille viranomaisille).

Julkaisemme myös henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille, jos julkaisu on sekä laillisesti luvallista että tarpeellista oikeuksiemme suojelemiseksi tai puolustamiseksi, Käyttöehtojemme valvomiseksi tai sinun tai yleisön oikeuksien suojelemiseksi.

Liikkeen luovutuksiin liittyvät kolmannet osapuolet

Meillä saattaa ilmetä tarve siirtää henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille, jotka liittyvät saneeraukseen, rakennemuutokseen, fuusioon, yrityskauppaan tai varojen siirtoon, sillä edellytyksellä, että vastaanottava osapuoli hyväksyy tietojesi käsittelyn tavalla, joka noudattaa tätä Tietosuojakäytäntöä. Mikäli olemme osapuolena edellä kuvatun kaltaisessa liiketoiminnan siirrossa, sinulle kerrotaan jälkikäteen sähköpostitse ja/tai näkyvällä ilmoituksella Sivustoillamme mistä tahansa henkilökohtaisten tietojen omistajuuden tai käyttötapojen muutoksista, sekä kaikista valinnan mahdollisuuksista, joita sinulla voi olla koskien henkilökohtaisia tietojasi.

Emme myy henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille.

Missä säilytämme henkilökohtaisia tietojasi

Henkilökohtaiset tietosi, joita keräämme sinulta, saatetaan siirtää ja säilyttää Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolella (esimerkiksi Yhdysvallat). Niitä saattaa myös käsitellä ETA:n ulkopuolinen henkilökunta, joka työskentelee meille (katso täydellinen luettelo niistä maissa, joiss tarjoamme Eurosport-palveluita, liitteestä 2) tai jollekin Palveluntarjoajistamme (kuten Yhdysvalloissa kotipaikkaansa pitävä yritysryhmä).

Sinun tulee olla tietoinen siitä, että ETA-alueen ulkopuoliset maat eivät välttämättä tarjoa samanlaista henkilötietojen suojaa kuin Euroopan Unionissa on, vaikka henkilötietojesi keräämiseen, tallentamiseen ja käyttöön meidän toimestamme sovelletaan edelleen tätä tietosuojakäytäntöä.

Siirtäessämme henkilökohtaisia tietoja ETA-alueen ulkopuolelle, me:

Sisällytämme sopimuksiimme kyseisten kolmansien osapuolten kanssa Euroopan komission hyväksymät sopimusten vakiotietosuojalausekkeet koskien henkilökohtaisten tietojen siirtämistä ETA-alueen ulkopuolelle (nämä ovat yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklassa 46.2 hyväksytyt lausekkeet); tai

(soveltuvissa tapauksissa ja kun kolmas osapuoli sijaitsee Yhdysvalloissa) varmistamme että ne kuuluvat Privacy Shield -sopimuksen piiriin, mikä vaatii, että Euroopan ja USA:n välillä jaetuilla henkilökohtaisille tiedoille annetaan samankaltainen suojaus; tai

varmistamme, että valtio, jossa henkilökohtaisia tietojasi tullaan käsittelemään, on määritetty "riittävän" suojan tarjoavaksi Euroopan komission toimesta GDPR:n 45. artiklan mukaisesti.

Voit etsiä lisätietoa tietojen siirroista ETA-alueen ulkopuolelle, sisältäen mekanismit, joita me käytämme perustana, Euroopan komission verkkosivustolta täältä.

Oikeutesi

Sinulla on laillinen oikeus:

saada pääsy henkilökohtaisiin tietoihisi, joita meillä on sinusta;

päivittää kaikki sinua koskevat henkilökohtaiset tiedot, jotka ovat virheellisiä tai vanhentuneita;

poistaa mitkä tahansa henkilökohtaiset tiedot, joita meillä on sinusta;

rajoittaa niitä tapoja, joilla käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi;

estää henkilökohtaisten tietojesi käsittely suoramarkkinointitarkoituksissa;

siirtää henkilökohtaiset tietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle;

saada kopio kakista henkilökohtaisista tiedoista, joita meillä on sinusta;

esittää vastalause tavasta, jolla käytämme henkilökohtaisia tietojasi; tai

antaa ohjeet henkilökohtaisten tietojesi hallinnasta kuolemasi jälkeen.

Mikäli halut lisätietoa koskien näitä oikeuksiasi, tai haluat käyttää jotain niistä, ota yhteys tietosuojavastaavaamme osoitteeseen DPO@discovery.com milloin vain. Me arvioimme kaikki pyynnöt ja vastaamme sinulle kohtuullisen ajan kuluessa (ja joka tapauksessa soveltuvan lain asettamien aikarajojen puitteissa). Huomaathan kuitenkin, että tietyt henkilökohtaiset tiedot voidaan jättää pyyntöjen ulkopuolelle tietyissä tilanteissa.

Mikäli jokin poikkeus koskee tapausta, kerromme siitä sinulle pyyntöösi vastatessamme. Voimme pyytää sinulta henkilöllisyytesi varmistamiseen tarvittavia tietoja ennen mihinkään pyyntöösi vastaamista.

Oikeutesi sinua koskeviin tietoihimme

Voit pyytää saada nähdä tiedot, joita meillä on sinusta, ottamalla meihin yhteyden jäljempänä ilmoitetuin yhteystiedoin. Saat kopion sinua koskevista tiedoistamme yleensä 30 päivän kuluessa, vaikka toisinaan emme välttämättä voi toimittaa sinua koskevia tietojamme sinulle (emme esimerkiksi voi antaa tietoja nähtäväksesi, mikäli se kohtuuttomasti vaikuttaisi jonkun toisen yksityisyyteen tai mikäli tietojen antaminen sinulle aiheuttaisi vakavan uhan toisen hengelle, terveydelle tai turvallisuudelle). Otathan huomioon, että me saatamme tietyissä olosuhteissa veloittaa hallinnollisen maksun siitä, että annamme kopion sinua koskevista tiedoistamme, sovellettavan lain niin salliessa. Kaikki tällaiset maksut ovat kohtuullisia, ja kerromme sinulle maksusta ja pyydämme suostumustasi, ennen kuin annamme sinun nähdä sinusta tallentamamme tiedot. Otathan huomioon, että mikäli pyydät kopiota sinua koskevista tiedoistamme käyttäen elektronisia keinoja (kuten sähköpostia), annamme kopion tiedoistasi elektronisessa muodossa, ellet pyydä meitä tekemään toisin.

Oikeutesi pyytää tietojesi korjaamista, päivittämistä tai poistamista

Mikäli sinulla on käyttäjätili, voit kirjautua kyseiselle tilille päivittääksesi tai poistaaksesi henkilökohtaisia tietojasi.

Mikäli sinulla on ongelmia tietojen päivittämisessä käyttäjätililläsi tai haluaisit meidän päivittävän tietojasi tai poistavan tietosi, ole hyvä ja lähetä pyyntösi sähköpostitse tietosuojavastaavallemme osoitteeseen DPO@discovery.comja toimimme sen mukaan, niin nopeasti kuin on mahdollista.

Silloin kun laki tai sopimuksen, joka meillä on kanssasi, ehdot vaativat meitä keräämään henkilökohtaisia tietojasi, ja haluat poistaa henkilökohtaiset tietosi, emme välttämättä kykene suorittamaan kanssasi solmittua sopimusta (esimerkiksi toimittaa sinulle Eurosport-palveluita). Tässä tapauksessa meidän täytyy ehkä peruuttaa tuote tai palvelu, jonka olet tilannut meiltä, mutta kerromme sinulle sinä ajankohtana, mikäli näin on.

Oikeutesi vastustaa sitä, että käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi

Sinulla on oikeus pyytää meitä lopettamaan henkilökohtaisten tietojesi käsittely jopa silloin, kun käsittely on tarpeen oikeutettujen etujemme nimissä (esimerkiksi silloin, kun käsittely on tarpeen liiketoimintatavoitteidemme saavuttamiseksi), mukaan lukien profilointi, jonka suoritamme lähettääksemme sinulle personoituja tarjouksia, tuotesuosituksia tai vastaavia. Me arvioimme kaikki pyynnöt ja vastaamme sinulle kohtuullisen ajan kuluessa (ja joka tapauksessa soveltuvan lain asettamien aikarajojen puitteissa). Huomaathan kuitenkin, että tietyt henkilökohtaiset tiedot voidaan jättää pyyntöjen ulkopuolelle tietyissä tilanteissa.

Oikeutesi estää meitä käsittelemästä henkilökohtaisia tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin

Sinulla on myös oikeus pyytää meitä lopettamaan henkilökohtaisten tietojesi käsittely suoramarkkinointitarkoituksiin mukaan lukien kaikki profilointi, jota suoritamme suoramarkkinointitarkoituksissa. Mikäli haluat kieltäytyä kohdennetusta mainonnasta, ota yhteys tietosuojavastaavaamme osoitteeseen DPO@discovery.com milloin vain.

Lähetämme sinulle joka tapauksessa vain markkinointiviestejä, mikäli olet siihen aiemmin suostunut, mutta jos muutat mielesi, voit helposti peruuttaa markkinointiviestiemme vastaanottamisen milloin tahansa seuraamalla markkinointiviesteistämme löytyviä ohjeita.

Oikeutesi siirtää henkilökohtaiset tietosi toiselle organisaatiolle

Jos meillä on henkilökohtaisia tietoja sinusta suostumuksellasi sopimustamme varten, sinulla on myös oikeus pyytää meitä antamaan sinulle hallussamme olevat sinua koskevat henkilökohtaiset tiedot jäsennetyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa ja mikäli teknisesti mahdollista, siirtää nämä henkilökohtaiset tiedot toiselle organisaatiolle.

Oikeutesi antaa ohjeet henkilökohtaisten tietojesi hallinnasta kuolemasi jälkeen

Sinulla on oikeus toimittaa meille ohjeet tietojesi hallinnasta (esim. säilytyksestä, poistamisesta ja paljastamisesta) kuolemasi jälkeen. Voit muuttaa ohjeita tai peruuttaa ne milloin vain. Ota yhteys tietosuojavastaavaan osoitteessa

Valituksen tekeminen

Sinulla on oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle Euroopan talousalueella (ETA), jos koet, että emme ole noudattaneet sovellettavia tietosuojalakeja.

Paikallinen tietosuojaviranomainen vaihtelee, riippuen maastasi. Ole hyvä ja katso tämän Tietosuojakäytännön Liite, josta löydät listan paikallisista tietosuojaviranomaisista ETA-maissa, joissa toimimme.

Yhteyden ottaminen meihin

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita siitä, miten käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, haluat pyytää meitä lopettamaan henkilökohtaisten tietojesi käsittelyn tai haluat pyytää kopion sinua koskevista henkilökohtaisista tiedoistamme tai käyttää mitä tahansa yllä luetelluista oikeuksistasi, ole hyvä ja ota tietosuojavastaavaan yhteys osoitteella DPO@discovery.com tai kirjoita tietosuojavastaavalle osoitteeseen:

Data Protection Office
Privacy Office
Eurosport
c/o Eurosport SAS
3 rue Gaston et René Caudron
92798 Issy les Moulineaux Cedex 9
France

Liitäthän mukaan vastausosoitteen kirjoittaessasi meille.

Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja?

Me tai Palveluntarjoajamme säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavissa määrin velvoitteidemme suorittamiseen ja vain sen aikaa, kuin on tarpeen tiedon keräämisen tavoitteiden saavuttamiseksi, soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti. Kun emme enää tarvitse tietojasi, poistamme ne järjestelmistämme ja rekistereistämme tai toimimme tehdäksemme niistä anonyymeja niin, että sinua ei voi enää tunnistaa niistä (ellei meidän tarvitse säilyttää tietojasi laki- tai säännösten velvoitteiden noudattamiseen). Tämä tarkoittaa, että mikä sinulla ei enää ole pätevää ja voimassa olevaa Eurosport-palveluiden käyttöoikeutta, etkä ole kirjautunut palveluihimme 5 vuoden aikana, suoritamme toimenpiteet sinua koskevien henkilökohtaisten tietojen poistamiseksi tai nimettömäksi tekemiseksi.

Miten pidämme sinua koskevat henkilökohtaiset tiedot turvassa?

Henkilökohtaisia tietoja kerätään suojatun palvelimen kautta. Suojatun palvelimen ohjelmisto salakirjoittaa tiedot ennen niiden lähettämistä meille. Lisäksi turvallisuuskäytäntömme auttavat suojelemaan sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja ja ehkäisemään sinua koskevien henkilökohtaisten tietojen luvatonta käyttöä niiden säilytyksen ajan. Osana turvatoimiamme saatamme toisinaan pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi, ennen kuin luovutamme sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja sinulle.

Muutokset tähän Tietosuojakäytäntöön

Saatamme päivittää tätä Tietosuojakäytäntöä aika ajoin vasteena muuttuviin laillisiin, säänneltyihin tai operatiivisiin vaatimuksiin. Ilmoitamme sinulle kaikista muutoksista (ja siitä, milloin ne astuvat voimaan).

Liite 1

Luettelo tietosuojaviranomaisista (ETA-maat)

Sinulla on oikeus tehdä valitus paikallisille tietosuojaviranomaisille ETA-alueella, mikäli koet, että emme ole noudattaneet soveltuvia tietosuojalakeja.

Paikalliset tietosuojaviranomaiset eroavat maittain. Tiedot tietosuojaviranomaisista niissä ETA-maissa, joissa toimimme, on esitetty alla olevassa taulukossa.

Maa

Tietosuojaviranomainen

Itävalta

Österreichische Datenschutzbehörde
Hohenstaufengasse 3
1010 Wien
Puhelin: +43 1 531 15 202525
Faksi: +43 1 531 15 202690
Sähköposti: dsb@dsb.gv.at
Verkkosivusto: http://www.dsb.gv.at/

Belgia

Commission de la protection de la vie privée
Rue de la Presse 35
1000 Bruxelles
Puhelin: +32 2 274 48 00
Faksi: +32 2 274 48 10
Sähköposti: commission@privacycommission.be
Verkkosivusto: http://www.privacycommission.be/

Bulgaria

Commission for Personal Data Protection
2, Prof. Tsvetan Lazarov blvd.
Sofia 1592
Puhelin: +359 2 915 3523
Faksi: +359 2 915 3525
Sähköposti: kzld@cpdp.bg
Verkkosivusto: http://www.cpdp.bg/

Kroatia

Croatian Personal Data Protection Agency
Martićeva 14
10000 Zagreb
Puhelin: +385 1 4609 000
Faksi: +385 1 4609 099
Sähköposti: azop@azop.hr tai info@azop.hr
Verkkosivusto: http://www.azop.hr/

Kypros

Commissioner for Personal Data Protection
1 Iasonos Street,
1082 Nicosia
P.O. Box 23378, CY-1682 Nicosia
Puhelin: +357 22 818 456
Faksi: +357 22 304 565
Sähköposti: commissioner@dataprotection.gov.cy
Verkkosivusto: http://www.dataprotection.gov.cy/

Tsekin tasavalta

The Office for Personal Data Protection
Urad pro ochranu osobnich udaju
Pplk. Sochora 27
170 00 Prague 7
Puhelin: +420 234 665 111
Faksi: +420 234 665 444
Sähköposti: posta@uoou.cz
Verkkosivusto: http://www.uoou.cz/

Tanska

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
1300 Copenhagen K
Puhelin: +45 33 1932 00
Faksi: +45 33 19 32 18
Sähköposti: dt@datatilsynet.dk
Verkkosivusto: http://www.datatilsynet.dk/

Viro

Estonian Data Protection Inspectorate (Andmekaitse Inspektsioon)
Väike-Ameerika 19
10129 Tallinn
Puhelin : +372 6274 135
Faksi : +372 6274 137
Sähköposti: info@aki.ee
Verkkosivusto: http://www.aki.ee/en

Suomi

Tietosuojavaltuutetun toimisto (Office of the Data Protection Ombudsman)()
P.O. Box 315
FIN-00181 Helsinki
Puhelin: +358 10 3666 700
Faksi: +358 10 3666 735
Sähköposti: tietosuoja@om.fi
Verkkosivusto: http://www.tietosuoja.fi/en/

Ranska

Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés – CNIL 3 Place de Fontenoy - TSA 80715
75334 PARIS CEDEX 07
Puhelin: +33 1 53 73 22 22
Faksi: +33 1 53 73 22 00

Verkkosivusto: http://www.cnil.fr/

Saksa

Die Bundesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit
Husarenstraße 30
53117 Bonn
Puhelin: +49 228 997799 0; +49 228 81995 0
Faksi : +49 228 997799 550; +49 228 81995 550
Sähköposti: poststelle@bfdi.bund.de
Verkkosivusto: http://www.bfdi.bund.de/

Toimivalta liittyen valituksiin on jaettu eri tietosuojaviranomaisten kesken Saksassa. Toimivaltaiset viranomaiset voit tarkistaa täältä:
https://www.bfdi.bund.de/bfdi_wiki/index.php/Aufsichtsbeh%C3%B6rden_und_Landesdatenschutzbeauftragte

Kreikka

Hellenic Data Protection Authority
Kifisias Av. 1-3, PC 11523
Ampelokipi Athens
Puhelin: +30 210 6475 600
Faksi: +30 210 6475 628
Sähköposti: contact@dpa.gr
Verkkosivusto: http://www.dpa.gr/

Unkari

Data Protection Commissioner of Hungary
Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
H-1125 Budapest
Puhelin: +36 1 3911 400
Sähköposti: peterfalvi.attila@naih.hu
Verkkosivusto: http://www.naih.hu/

Islanti

The Icelandic Data Protection Authority
Rauðarárstígur 10, 105 Reykjavík, Iceland
Puhelin: +354-510-9600
Sähköposti: postur@personuvernd.is
Verkkosivusto: https://www.personuvernd.is/

Irlanti

Data Protection Commissioner
Canal House
Station Road
Portarlington
Co. Laois
Lo-Call: 1890 25 22 31
Puhelin: +353 57 868 4800
Faksi: +353 57 868 4757
Sähköposti: info@dataprotection.ie
Verkkosivusto: http://www.dataprotection.ie/

Italia

Garante per la protezione dei dati personali
Piazza di Monte Citorio, 121
00186 Roma
Puhelin: +39 06 69677 1
Faksi: +39 06 69677 785
Sähköposti: garante@garanteprivacy.it
Verkkosivusto: http://www.garanteprivacy.it/

Latvia

Data State Inspectorate
Johtaja: Ms Signe Plumina
Blaumana str. 11/13-15
1011 Riga
Puhelin : +371 6722 3131
Faksi : +371 6722 3556
Sähköposti: info@dvi.gov.lv
Verkkosivusto: http://www.dvi.gov.lv/

Liechtenstein

Datenschutzstelle

Kirchstrasse 8
Postfach 684
9490 Vaduz
Puhelin: +423 236 60 90
Sähköposti: info.dss@llv.li
Verkkosivusto: http://www.llv.li/#/1758/datenschutzstelle

Liettua

State Data Protection
Žygimantų str. 11-6a
011042 Vilnius
Puhelin: + 370 5 279 14 45
Faksi: +370 5 261 94 94
Sähköposti: ada@ada.lt
Verkkosivusto: http://www.ada.lt/

Luxemburg

Commission Nationale pour la Protection des Données
1, avenue du Rock’n’Roll
L-4361 Esch-sur-Alzette
Puhelin: +352 2610 60 1
Faksi : +352 2610 60 29
Sähköposti: info@cnpd.lu
Verkkosivusto: http://www.cnpd.lu/

Malta

Office of the Data Protection Commissioner
Tietosuoja-asiamies: Mr. Joseph Ebejer
2, Airways House
High Street, Sliema SLM 1549
Puhelin: +356 2328 7100
Faksi : +356 2328 7198
Sähköposti: commissioner.dataprotection@gov.mt
Verkkosivusto: http://www.dataprotection.gov.mt/

Alankomaat

Autoriteit Persoonsgegevens
Prins Clauslaan 60
P.O. Box 93374
2509 AJ Den Haag/The Hague
Puhelin: +31 70 888 8500
Faksi: +31 70 888 8501
Sähköposti: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl
Verkkosivusto: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Norja

Datatilsynet
Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo
Puhelin: +47 22 39 69 00
Sähköposti: postkasse@datatilsynet.no

Verkkosivusto: https://www.datatilsynet.no/English/

Puola

The Bureau of the Inspector General for the Protection of Personal Data – GIODO
ul. Stawki 2
00-193 Warsaw
Puhelin: +48 22 53 10 440
Faksi: +48 22 53 10 441
Sähköposti: kancelaria@giodo.gov.pl; desiwm@giodo.gov.pl
Verkkosivusto: http://www.giodo.gov.pl/

Portugali

Comissão Nacional de Protecção de Dados – CNPD
R. de São. Bento, 148-3°
1200-821 Lisboa
Puhelin: +351 21 392 84 00
Faksi: +351 21 397 68 32
Sähköposti: geral@cnpd.pt
Verkkosivusto: http://www.cnpd.pt/

Romania

The National Supervisory Authority for Personal Data Processing
Puheenjohtaja: Mrs Ancuţa Gianina Opre
B-dul Magheru 28-30
Sector 1, BUCUREŞTI
Puhelin : +40 21 252 5599
Faksi : +40 21 252 5757
Sähköposti: anspdcp@dataprotection.ro
Verkkosivusto: http://www.dataprotection.ro/

Slovakia

Office for Personal Data Protection of the Slovak Republic
Hraničná 12
820 07 Bratislava 27
Puhelin: + 421 2 32 31 32 14
Faksi: + 421 2 32 31 32 34
Sähköposti: statny.dozor@pdp.gov.sk
Verkkosivusto: http://www.dataprotection.gov.sk/

Slovenia

Information Commissioner
Ms Mojca Prelesnik
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Puhelin: +386 1 230 9730
Faksi: +386 1 230 9778
Sähköposti: gp.ip@ip-rs.si
Verkkosivusto: https://www.ip-rs.si/

Espanja

Agencia de Protección de Datos
C/Jorge Juan, 6
28001 Madrid
Puhelin: +34 91399 6200
Faksi: +34 91455 5699
Sähköposti: internacional@agpd.es
Verkkosivusto: https://www.agpd.es/

Ruotsi

Datainspektionen
Drottninggatan 29
5th Floor
Box 8114
104 20 Stockholm
Puhelin : +46 8 657 6100
Faksi : +46 8 652 8652
Sähköposti: datainspektionen@datainspektionen.se
Verkkosivusto: http://www.datainspektionen.se/

Iso-Britannia

The Information Commissioner’s Office
Water Lane, Wycliffe House
Wilmslow - Cheshire SK9 5AF
Puhelin: +44 1625 545 745
Sähköposti: international.team@ico.org.uk
Verkkosivusto: https://ico.org.uk

Liite 2

ITÄVALTA (AT)

BELGIA (BE)

BULGARIA (BG)

TŠEKIN TASAVALTA (CZ)

TANSKA (DK)

FÄRSAARET (FO)

GRÖNLANTI (GL)

SUOMI (FI)

RANSKA (FR)

GUYANA (GF)

RANSKALAINEN POLYNESIA (PF)

GUADELOUPE (GP)

MARTINIQUE (MQ)

MAYOTTE (YT)

MONACO (MC)

UUSI-KALEDONIA (NC)

REUNION (RE)

SAINT PIERRE JA MIQUELON (PM)

SAKSA (DE)

KREIKKA (GR)

UNKARI (HU)

IRLANTI (IE)

ISRAEL (IL)

VATIKAANI (VA)

ITALIA (IT)

SAN MARINO (SM)

LUXEMBURG (LU)

ALANKOMAAT (NL)

NORJA (NO)

PUOLA (PL)

PORTUGALI (PT)

ROMANIA (RO)

VENÄJÄN FEDERAATIO (RU)

ANDORRA (AD)

ESPANJA (ES)

RUOTSI (SE)

SVEITSI (CH)

TURKKI (TR)

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA (GB)

GIBRALTAR (GI)

GUERNSEY (GG)

MANSAARI (IM)

JERSEY (JE)

WALLIS JA FUTUNA (WF)

ALBANIA (AL)

ARMENIA (AM)

AZERBAIDŽAN (AZ)

VALKO-VENÄJÄ (BY)

BOSNIA JA HERZEGOVINA (BA)

KROATIA (HR)

KYPROS (CY)

VIRO (EE)

GEORGIA (GE)

ISLANTI (IS)

KAZAKSTAN (KZ)

LATVIA (LV)

LIECHTENSTEIN (LI)

LIETTUA (LT)

MAKEDONIA (MK)

MALTA (MT)

MOLDOVA (MD)

MONTENEGRO (ME)

SERBIA (RS)

SLOVAKIA (SK)

SLOVENIA (SI)

UKRAINA (UA)

BRITTILÄINEN INTIAN VALTAMEREN ALUE (IO)

RANSKAN ETELÄISET JA ANTARKTISET ALUEET (TF)

SAINT-HELENE (SH)