Keskiviikkona klo 15 alkaen seurataan ensimmäistä henkilökohtaista ja joukkuekilpailua, joka on vauhdikas aikaratsastusluokka 150 cm tasolla. Torstaina klo 14.45 alkaen nähdään joukkuekilpailun ensimmäinen kierros ja perjantaina klo 18.30 alkaen joukkuekisan huipennus, mitalien jako, kaikki suorana. Sunnuntai-iltana klo 24 tulee kooste henkilökohtaisen finaalin toisesta kierroksesta ja mitalien jako.
Esteratsastuksen EM-kilpailuihin Aachenissa, Saksassa, on ilmoittautunut ennätysmäärä joukkueita, 23 maasta. Kahden vuoden takaista mestaruutta lähtee puolustamaan Iso-Britannia, jonka joukkueessa ovat Ben Maher, Joe Clee, Jessica Mendoza, Michael Whitaker ja Guy Williams. Maailmanlistan ykkönen, Scott Brash, ei ollut käytettävissä joukkuetehtäviin ykkösratsullaan Hello Sanctoksella.
Britit saavat kovan vastuksen mm. Hollannin, Ranskan, Saksan, Irlannin, Ruotsin ja Sveitsin joukkueista. Aachenissa on jaossa vielä joukkuepaikkoja Rio de Janeiron olympialaisiin. Niitä hakevat kiivaimmin Iso-Britannia, Irlanti, Sveitsi, Belgia ja Italia.
Esteratsastus
Eurosportin kanaville lisää ratsastusta
13/10/2017 AT 12:53
Suomen estejoukkueeseen kuuluvat Henri Kovács – Lennox Luis, Satu Liukkonen – Celestine, Sebastian Numminen – Cue Channa sekä Mikko Mäentausta – Eternity D. Joukkueenjohtaja on ranskalainen Hervé Godignon. Suomen joukkue tavoittelee onnistuessaan paikkaa 12 parhaan joukkoon.
Henkilökohtaista mestaruutta on puolustamassa ranskalainen Roger-Yves Bost tällä tasolla vielä kokemattomalla hevosellaan Qoud´Coeur de la Loge. Vahvoja suosikkeja ovat mm. Simon Delestre, Penelope Leprevost, Ludger Beerbaum, Luciana Diniz, Bertram Allen ja Jur Vrieling.
Kannattaa myös seurata esimerkiksi Janne-Friedrike Meyeria, Romain Dugueta, Charlotte Mordasinia, Janika Sprungeria, Jos Verlooyta, Greg Broderickia ja Michael Whitakeria, joilla on kaikilla upeat hevoset.
Eurosportin ohjelmatarjonta esteratsastuksen EM-kilpailuista:
Ke 19.8. klo 15.00-19.00 LIVE Ensimmäinen henkilökohtainen karsinta, aikaratsastus
To 20.8. klo 14.45-19.00 LIVE Joukkuekilpailun ensimmäinen kierros
Pe 21.8. klo 18.30-20.30 LIVE Joukkuekilpailun toinen kierros, joukkuemitalit
Su 23.8. klo 24.00-01.30 henkilökohtaisen finaalin toinen kierros, henkilökohtaiset mitalit
Ke 26.8. klo 19.05-20.05 EM-kooste, Aachen
Selostus Kati Hurme-Leikkonen
Lisätietoa EM-kilpailuista:www.aachen2015.de
Suomen Ratsastajainliiton EM-sivut: http://www.ratsastus.fi/aachen2015